Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Vasina torta

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Kora:

Jaja Jaja7 kom. kom.
Šećer Šećer110 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno3 supene kašike supena kašika

Prvi krem:

Mleko Mleko150 ml ml
Šećer Šećer100 g g
Žumance Žumance10 kom. kom.
Šećer Šećer200 g g
Vanilin šećer Vanilin šećer1 kom. kom.
Crna čokolada Crna čokolada240 g g
Maslac Maslac220 g g
Pomorandža Pomorandža2 kom. kom.
Belance Belance5 kom. kom.
Šećer Šećer350 g g

Vasina torta

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:45 h
(9)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Za koru najpre odvojite žumance od belanceta. Sameljite orahe. Umutite belanca i postepeno dodajte u njih šećer. Smanjite mikser na minimum, pa dodajte jedno po jedno žumance. Smesi dodajte brašno i nežno umutite špatulom. Postepeno dodajte orahe. Umućenu masu prebacite u pleh obložen papirom. Pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta.

Za prvi fil koristite dodatnih 300 grama oraha koje ste prethodno samleli. Orahe poparite sa vrelim mlekom. Potrebno je da odvojite žumanca od belanaca kako biste ih koristili za dva različita fila. Otopite čokoladu na pari. Maslac prebacite u posudu, pa dodajte šećer u prahu i zajedno umutite. Postepeno dodajte jedno po jedno žumance, zatim i poparene orahe pridružite filu, kao i otopljenu čokoladu. Narendajte koru narandže. Ispečenu koru prelijte sokom od narandže i ostavite da se ohladi. Fil nanesite preko kore i prebacite tortu u frižider.

Za drugi fil, u kipuću vodu dodajte šećer. Mutite belanca, dodajte im ušpinovan šećer, pa još mutite. Nanesite i drugi fil duž cele torte.

Spalite brenerom i torta je spremna za serviranje!

Prijatno!