Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Trikolore gulaš sa pilećim ćuftama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za gulaš:

Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 supene kašike supena kašika
Zelena paprika Zelena paprika1 kom. kom.
Crvena paprika Crvena paprika2 kom. kom.
Žuta paprika Žuta paprika2 kom. kom.
Beli luk Beli luk3 čena čen
Paradajz Paradajz8 kom. kom.
Paradajz pire Paradajz pire1 l l
So So2 prstohvat prstohvat
Biber Biber1 prstohvat prstohvat

Potrebni sastojci za ćufte:

Pileći file Pileći file500 g g
Šargarepa Šargarepa3 kom. kom.
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Jaja Jaja1 kom. kom.
Peršun Peršun10 g g
So So3 prstohvat prstohvat
Biber Biber1 prstohvat prstohvat
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 supene kašike supena kašika

Trikolore gulaš sa pilećim ćuftama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(15)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Crni luk isecite na kockice i stavite u prethodno zagrejani tiganj sa suncokretovim uljem. Dok karamelizujete luk, isecite zelenu papriku na krupne kocke, dodajte u luk i promešajte. Isto ponovite i sa crvenom i žutom paprikom. Beli luk isecite na tanke režnjeve i dodajte u povrće, a zatim dodajte i iseckani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i pustite da se povrće lagano krčka. Ćufte ćete kreirati tako što ćete samleti pileći file i dodati mesu jedno jaje i sitno iseckani peršun. Sve dobro sjedinite i začinite uz pomoć soli i bibera, mešajući smesu još jednom. Formirajte ćufte, koristeći suncokretovo ulje namazano na ruke. Ćufte opecite u tiganju, oko 2 minuta sa gornje a zatim i donje strane. Povrće začinite uz pomoć soli i bibera, promešajte i u ovako kreiran sos dodajte opečene ćufte.

Prijatno!