Trikolore gulaš sa pilećim ćuftama

Trikolore gulaš sa pilećim ćuftama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za gulaš:

    • 1   glavica crni luk
    • 1   supena kašika suncokretovo ulje
    • 1   kom. zelena paprika
    • 2   kom. crvena paprika
    • 2   kom. žuta paprika
    • 3   čena beli luk
    • 8   kom. paradajz
    • 1   l paradajz pire
    • 2   prstohvat so
    • 1   prstohvat biber
  • Potrebni sastojci za ćufte:

    • 500   g pileći file
    • 3   kom. šargarepa
    • 1   glavica crni luk
    • 1   kom. jaja
    • 10   g peršun
    • 3   prstohvat so
    • 1   prstohvat biber
    • 1   supena kašika suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Crni luk isecite na kockice i stavite u prethodno zagrejani tiganj sa suncokretovim uljem. Dok karamelizujete luk, isecite zelenu papriku na krupne kocke, dodajte u luk i promešajte. Isto ponovite i sa crvenom i žutom paprikom. Beli luk isecite na tanke režnjeve i dodajte u povrće, a zatim dodajte i iseckani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i pustite da se povrće lagano krčka. Ćufte ćete kreirati tako što ćete samleti pileći file i dodati mesu jedno jaje i sitno iseckani peršun. Sve dobro sjedinite i začinite uz pomoć soli i bibera, mešajući smesu još jednom. Formirajte ćufte, koristeći suncokretovo ulje namazano na ruke. Ćufte opecite u tiganju, oko 2 minuta sa gornje a zatim i donje strane. Povrće začinite uz pomoć soli i bibera, promešajte i u ovako kreiran sos dodajte opečene ćufte.

    Prijatno!