
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za gulaš:
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | |
Zelena paprika Zelena paprika | 1 kom. kom. | |
Crvena paprika Crvena paprika | 2 kom. kom. | |
Žuta paprika Žuta paprika | 2 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | |
Paradajz Paradajz | 8 kom. kom. | |
Paradajz pire Paradajz pire | 1 l l | |
So So | 2 prstohvat prstohvat | |
Biber Biber | 1 prstohvat prstohvat |
Potrebni sastojci za ćufte:
Pileći file Pileći file | 500 g g | |
Šargarepa Šargarepa | 3 kom. kom. | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | |
Peršun Peršun | 10 g g | |
So So | 3 prstohvat prstohvat | |
Biber Biber | 1 prstohvat prstohvat | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTrikolore gulaš sa pilećim ćuftama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Crni luk isecite na kockice i stavite u prethodno zagrejani tiganj sa suncokretovim uljem. Dok karamelizujete luk, isecite zelenu papriku na krupne kocke, dodajte u luk i promešajte. Isto ponovite i sa crvenom i žutom paprikom. Beli luk isecite na tanke režnjeve i dodajte u povrće, a zatim dodajte i iseckani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i pustite da se povrće lagano krčka. Ćufte ćete kreirati tako što ćete samleti pileći file i dodati mesu jedno jaje i sitno iseckani peršun. Sve dobro sjedinite i začinite uz pomoć soli i bibera, mešajući smesu još jednom. Formirajte ćufte, koristeći suncokretovo ulje namazano na ruke. Ćufte opecite u tiganju, oko 2 minuta sa gornje a zatim i donje strane. Povrće začinite uz pomoć soli i bibera, promešajte i u ovako kreiran sos dodajte opečene ćufte.
Prijatno!