Proces pripreme:
Trikolore gulaš sa pilećim ćuftama
Sastojci
-
Potrebni sastojci za gulaš:
- 1 glavica crni luk
- 1 supena kašika suncokretovo ulje
- 1 kom. zelena paprika
- 2 kom. crvena paprika
- 2 kom. žuta paprika
- 3 čena beli luk
- 8 kom. paradajz
- 1 l paradajz pire
- 2 prstohvat so
- 1 prstohvat biber
-
Potrebni sastojci za ćufte:
- 500 g pileći file
- 3 kom. šargarepa
- 1 glavica crni luk
- 1 kom. jaja
- 10 g peršun
- 3 prstohvat so
- 1 prstohvat biber
- 1 supena kašika suncokretovo ulje
Priprema
Crni luk isecite na kockice i stavite u prethodno zagrejani tiganj sa suncokretovim uljem. Dok karamelizujete luk, isecite zelenu papriku na krupne kocke, dodajte u luk i promešajte. Isto ponovite i sa crvenom i žutom paprikom. Beli luk isecite na tanke režnjeve i dodajte u povrće, a zatim dodajte i iseckani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i pustite da se povrće lagano krčka. Ćufte ćete kreirati tako što ćete samleti pileći file i dodati mesu jedno jaje i sitno iseckani peršun. Sve dobro sjedinite i začinite uz pomoć soli i bibera, mešajući smesu još jednom. Formirajte ćufte, koristeći suncokretovo ulje namazano na ruke. Ćufte opecite u tiganju, oko 2 minuta sa gornje a zatim i donje strane. Povrće začinite uz pomoć soli i bibera, promešajte i u ovako kreiran sos dodajte opečene ćufte.
Prijatno!