Svinjski file u sosu od pečuraka

Svinjski file u sosu od pečuraka image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 35 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za file:

    • 600   g svinjski vrat
    •   so
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za sos:

    • 100   g šitake pečurke
    • 100   g šampinjoni
    • 100   g pečurka bukovača
    •   so
    • 1   supena kašika mlevena slatka paprika
    • 250   ml supa od povrća
    • 500   ml neutralna pavlaka
  • Potrebni sastojci za prilog:

    • 2   kom. kukuruz šećerac
    • 1   supena kašika suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Usolite svinjski vrat. Dodajte ulje u prethodno zagrejan tiganj, pojačajte na naveću temperaturu i potom pržite šnicle oko tri minuta sa svake strane. Izvucite stabljičice iz šitake pečuraka i svaku isecite na četvrtine. Šampinjone isecite na četvrtine. Kod bukovača sitnije komade ne morate dodatno usitnjavati. Pečurke ubacite u isti tiganj u kome su prethodno bile šnicle. Najpre ubacite šampinjone i malo posolite. Nakon tri minuta dodajte u tiganj šitake, a nakon još tri, dodajte i bukovaču. Začinite pečurke slatkom paprikom, pa dospite povrtni bujon i neutralnu pavlaku. Ubacite šnicle u sos u tiganju, smanjite vatru na srednju ka slabijoj i ostavite da se krčka 10-ak minuta.

    Prilog: Isecite svaki komad kukuruza na tri dela, a zatim grilujte na ulju sa svih strana po oko jedan minut.

    Prijatno!