Priprema:
Sporo kuvana junetina
Sastojci
3
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 pakovanje juneće šnicle
- 100 g belo brašno
- 100 g maslac
- 50 ml suncokretovo ulje
- 2 glavice crni luk
- 4 čena beli luk
- 2 kom. šargarepa
- 200 ml belo vino
- 500 ml supa od povrća
- so
- biber
- peršun
Priprema
Isecite šnicle na trakice, pobiberite i uvaljajte ih u brašno. Zagrejte ulje i maslac i pržite meso kratko, zatim ga sklonite na tanjir, a u šerpu dodajte tanko seckani crni luk. Posolite i dinstajte 10 minuta.
Nakon toga, dodajte seckani beli luk i šargarepu. Posolite i dodajte biber. Nakon 5 minuta, sipajte belo vino i sačekajte da alkohol ispari. Dodajte seckani paradajz, nalijte bujon i vratite meso. Kuvajte sve 3 sata na niskoj temperaturi.
Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
Prijatno!