Sporo kuvana junetina

Sporo kuvana junetina image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 3 h

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   pakovanje juneće šnicle
    • 100   g belo brašno
    • 100   g maslac
    • 50   ml suncokretovo ulje
    • 2   glavice crni luk
    • 4   čena beli luk
    • 2   kom. šargarepa
    • 200   ml belo vino
    • 500   ml supa od povrća
    •   so
    •   biber
    •   peršun

Priprema

    Priprema:

    Isecite šnicle na trakice, pobiberite i uvaljajte ih u brašno. Zagrejte ulje i maslac i pržite meso kratko, zatim ga sklonite na tanjir, a u šerpu dodajte tanko seckani crni luk. Posolite i dinstajte 10 minuta.

    Nakon toga, dodajte seckani beli luk i šargarepu. Posolite i dodajte biber. Nakon 5 minuta, sipajte belo vino i sačekajte da alkohol ispari. Dodajte seckani paradajz, nalijte bujon i vratite meso. Kuvajte sve 3 sata na niskoj temperaturi.

    Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.

    Prijatno!