Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Sočne šnicle u crvenom sosu

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Svinjski vrat Svinjski vrat600 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno2 - 3 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk4 čena čen
Paradajz Paradajz5
Šećer Šećer1 supene kašike supena kašika
Kisela pavlaka Kisela pavlaka2 supene kašike supena kašika
Italijanski tvrdi sir Italijanski tvrdi sir50 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber
Origano Origano
Bosiljak Bosiljak

Sočne šnicle u crvenom sosu

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:15 h
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Šnicle svinjskog vrata, posolite i pobiberite. Zatim, uvaljajte svaku šniclu u brašno i ispržite u ulju, pazeći da obe strane pržite ravnomerno. Dok pržite šnicle, dodajte još malo bibera. Šnicle zatim ocedite od ulja i poređajte u tepsiju. Isecite beli luk na sitne komadiće i paradajz na kockice. Luk propržite na ulju i zatim dodajte paradajz. Posolite ga i pobiberite, dodajte i šećer, bosiljak i origano. Sve fino promešajte i pustite da se krčka u svom sosu. U sos zatim dodajte dve kašike kisele pavlake. Promešajte i sjedinite sos, a zatim njime prelijte šnicle i preko toga pospite italijanski tvrdi sir. Nakon toga staviti u rernu i peći 30 minuta na 180°C.

Servirajte uz prilog po želji.

Prijatno!