Sočne šnicle u crvenom sosu

Sočne šnicle u crvenom sosu image
Težina pripreme Srednje
Priprema 45 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 600   g svinjski vrat
    • 2   - 3   supene kašike pšenično brašno
    • 4   čena beli luk
    • 5   paradajz
    • 1   supena kašika šećer
    • 2   supene kašike kisela pavlaka
    • 50   g italijanski tvrdi sir
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber
    •   origano
    •   bosiljak

Priprema

    Priprema:

    Šnicle svinjskog vrata, posolite i pobiberite. Zatim, uvaljajte svaku šniclu u brašno i ispržite u ulju, pazeći da obe strane pržite ravnomerno. Dok pržite šnicle, dodajte još malo bibera. Šnicle zatim ocedite od ulja i poređajte u tepsiju. Isecite beli luk na sitne komadiće i paradajz na kockice. Luk propržite na ulju i zatim dodajte paradajz. Posolite ga i pobiberite, dodajte i šećer, bosiljak i origano. Sve fino promešajte i pustite da se krčka u svom sosu. U sos zatim dodajte dve kašike kisele pavlake. Promešajte i sjedinite sos, a zatim njime prelijte šnicle i preko toga pospite italijanski tvrdi sir. Nakon toga staviti u rernu i peći 30 minuta na 180°C.

    Servirajte uz prilog po želji.

    Prijatno!