Sočne šnicle u crvenom sosu

Sočne šnicle u crvenom sosu

Težina pripremeSrednje
Priprema45 min
Kuvanje30 min

Priprema

    Priprema:

    Šnicle svinjskog vrata, posolite i pobiberite. Zatim, uvaljajte svaku šniclu u brašno i ispržite u ulju, pazeći da obe strane pržite ravnomerno. Dok pržite šnicle, dodajte još malo bibera. Šnicle zatim ocedite od ulja i poređajte u tepsiju. Isecite beli luk na sitne komadiće i paradajz na kockice. Luk propržite na ulju i zatim dodajte paradajz. Posolite ga i pobiberite, dodajte i šećer, bosiljak i origano. Sve fino promešajte i pustite da se krčka u svom sosu. U sos zatim dodajte dve kašike kisele pavlake. Promešajte i sjedinite sos, a zatim njime prelijte šnicle i preko toga pospite italijanski tvrdi sir. Nakon toga staviti u rernu i peći 30 minuta na 180°C.

    Servirajte uz prilog po želji.

    Prijatno!