Priprema:
Sočne šnicle u crvenom sosu
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 600 g svinjski vrat
- 2 - 3 supene kašike pšenično brašno
- 4 čena beli luk
- 5 paradajz
- 1 supena kašika šećer
- 2 supene kašike kisela pavlaka
- 50 g italijanski tvrdi sir
- 2 supene kašike suncokretovo ulje
- so
- biber
- origano
- bosiljak
Priprema
Šnicle svinjskog vrata, posolite i pobiberite. Zatim, uvaljajte svaku šniclu u brašno i ispržite u ulju, pazeći da obe strane pržite ravnomerno. Dok pržite šnicle, dodajte još malo bibera. Šnicle zatim ocedite od ulja i poređajte u tepsiju. Isecite beli luk na sitne komadiće i paradajz na kockice. Luk propržite na ulju i zatim dodajte paradajz. Posolite ga i pobiberite, dodajte i šećer, bosiljak i origano. Sve fino promešajte i pustite da se krčka u svom sosu. U sos zatim dodajte dve kašike kisele pavlake. Promešajte i sjedinite sos, a zatim njime prelijte šnicle i preko toga pospite italijanski tvrdi sir. Nakon toga staviti u rernu i peći 30 minuta na 180°C.
Servirajte uz prilog po želji.
Prijatno!