Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Potaž od pasulja

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pasulj Pasulj200 g g
Voda Voda
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 supene kašike supena kašika
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
So So2 prstohvat prstohvat
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Celer štapić Celer štapić1 kom. kom.
Ljuta papričica Ljuta papričica0,5 kom. kom.
Lovorov list Lovorov list1 kom. kom.
Mlevena paprika Mlevena paprika2 supene kašike supena kašika
Slanina Slanina150 g g
Supa Supa3 supene kašike supena kašika

Potaž od pasulja

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(7)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Pasulj stavite u šerpu, zalijte vodom i pustite da proključa. Bacite prvu vodu, zatim zalijte ponovo pasulj, sačekajte da voda proključa i zatim smanjite vatru, puštajući da se pasulj polako krčka.

Povrće pripremite tako što ćete iseckati crni luk na sitne kockice i ubaciti ga u zagrejani tiganj sa maslinovim uljem. Luk posolite i promešajte. Isecite šargarepu, ubacite u tiganj, promešajte i ostavite da se prži, a isto učinite i sa celerom i ljutom papričicom. Dodajte slatku mlevenu papriku, promešajte povrće i ostavite da se karamelizuje oko 15 minuta. Kada bude gotovo, dodajte lovorov list i ubacite sve u šerpu sa pasuljem. Kuvajte sve oko 5-10 minuta i zatim izblendajte sve u potaž.

Slaninu isecite na kockice, propržite na tiganju i služite uz potaž, zajedno sa kuglicama za supu.

Prijatno!