
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pasulj Pasulj | 200 g g | |
Voda Voda | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
So So | 2 prstohvat prstohvat | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Celer štapić Celer štapić | 1 kom. kom. | |
Ljuta papričica Ljuta papričica | 0,5 kom. kom. | |
Lovorov list Lovorov list | 1 kom. kom. | |
Mlevena paprika Mlevena paprika | 2 supene kašike supena kašika | |
Slanina Slanina | 150 g g | |
Supa Supa | 3 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPotaž od pasulja
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Pasulj stavite u šerpu, zalijte vodom i pustite da proključa. Bacite prvu vodu, zatim zalijte ponovo pasulj, sačekajte da voda proključa i zatim smanjite vatru, puštajući da se pasulj polako krčka.
Povrće pripremite tako što ćete iseckati crni luk na sitne kockice i ubaciti ga u zagrejani tiganj sa maslinovim uljem. Luk posolite i promešajte. Isecite šargarepu, ubacite u tiganj, promešajte i ostavite da se prži, a isto učinite i sa celerom i ljutom papričicom. Dodajte slatku mlevenu papriku, promešajte povrće i ostavite da se karamelizuje oko 15 minuta. Kada bude gotovo, dodajte lovorov list i ubacite sve u šerpu sa pasuljem. Kuvajte sve oko 5-10 minuta i zatim izblendajte sve u potaž.
Slaninu isecite na kockice, propržite na tiganju i služite uz potaž, zajedno sa kuglicama za supu.
Prijatno!