Proces pripreme:
Potaž od pasulja
Sastojci
-
Potrebni sastojci:
- 200 g pasulj
- voda
- 2 supene kašike suncokretovo ulje
- 2 glavice crni luk
- 2 prstohvat so
- 2 kom. šargarepa
- 1 kom. celer štapić
- 0,5 kom. ljuta papričica
- 1 kom. lovorov list
- 2 supene kašike mlevena paprika
- 150 g slanina
- 3 supene kašike supa
Priprema
Pasulj stavite u šerpu, zalijte vodom i pustite da proključa. Bacite prvu vodu, zatim zalijte ponovo pasulj, sačekajte da voda proključa i zatim smanjite vatru, puštajući da se pasulj polako krčka.
Povrće pripremite tako što ćete iseckati crni luk na sitne kockice i ubaciti ga u zagrejani tiganj sa maslinovim uljem. Luk posolite i promešajte. Isecite šargarepu, ubacite u tiganj, promešajte i ostavite da se prži, a isto učinite i sa celerom i ljutom papričicom. Dodajte slatku mlevenu papriku, promešajte povrće i ostavite da se karamelizuje oko 15 minuta. Kada bude gotovo, dodajte lovorov list i ubacite sve u šerpu sa pasuljem. Kuvajte sve oko 5-10 minuta i zatim izblendajte sve u potaž.
Slaninu isecite na kockice, propržite na tiganju i služite uz potaž, zajedno sa kuglicama za supu.
Prijatno!