Potaž od pasulja

Potaž od pasulja image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 200   g pasulj
    •   voda
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 2   glavice crni luk
    • 2   prstohvat so
    • 2   kom. šargarepa
    • 1   kom. celer štapić
    • 0,5   kom. ljuta papričica
    • 1   kom. lovorov list
    • 2   supene kašike mlevena paprika
    • 150   g slanina
    • 3   supene kašike supa

Priprema

    Proces pripreme:

    Pasulj stavite u šerpu, zalijte vodom i pustite da proključa. Bacite prvu vodu, zatim zalijte ponovo pasulj, sačekajte da voda proključa i zatim smanjite vatru, puštajući da se pasulj polako krčka.

    Povrće pripremite tako što ćete iseckati crni luk na sitne kockice i ubaciti ga u zagrejani tiganj sa maslinovim uljem. Luk posolite i promešajte. Isecite šargarepu, ubacite u tiganj, promešajte i ostavite da se prži, a isto učinite i sa celerom i ljutom papričicom. Dodajte slatku mlevenu papriku, promešajte povrće i ostavite da se karamelizuje oko 15 minuta. Kada bude gotovo, dodajte lovorov list i ubacite sve u šerpu sa pasuljem. Kuvajte sve oko 5-10 minuta i zatim izblendajte sve u potaž.

    Slaninu isecite na kockice, propržite na tiganju i služite uz potaž, zajedno sa kuglicama za supu.

    Prijatno!