Piletina sa italijanskim tvrdim sirom

Piletina sa italijanskim tvrdim sirom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 10 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 2   kom. pileći file
    • 100   g maslac
    • 100   g italijanski tvrdi sir
    • 50   g prezle
    • 1   kom. jaja
    • 10   g peršun
    • 20   ml suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Kako biste dobili koricu od italijanskog tvrdog sira, pomešajte u jednoj posudi jaje, prezle, maslac, italijanski tvrdi sir, mirođiju, peršun i majčinu dušicu. Dodajte i malo bibera.

    Sve sastojke mešajte u jednaku masu, pa iz činije prebacite na papir za pečenje i oblikujte valjak. Zavijte i stavite u frižider kako bi se napravili medaljoni i neka odstoji dok pripremate piletinu.

    Pileći file isecite na medaljone. Posolite meso i pobiberite, pa ispržite malo na suncokretovom ulju. Pecite toliko samo da dobije boju, jer pečenje nastavljamo kasnije u rerni.

    Prohlađenu piletinu stavite u pleh, pa na svako parče stavite medaljon od italijanskog tvrdog sira.

    Pecite u zagrejanoj rerni 10 - tak minuta na 200C.

    Prijatno!