Priprema:
Piletina sa italijanskim tvrdim sirom
Sastojci
2
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 2 kom. pileći file
- 100 g maslac
- 100 g italijanski tvrdi sir
- 50 g prezle
- 1 kom. jaja
- 10 g peršun
- 20 ml suncokretovo ulje
- so
- biber
Priprema
Kako biste dobili koricu od italijanskog tvrdog sira, pomešajte u jednoj posudi jaje, prezle, maslac, italijanski tvrdi sir, mirođiju, peršun i majčinu dušicu. Dodajte i malo bibera.
Sve sastojke mešajte u jednaku masu, pa iz činije prebacite na papir za pečenje i oblikujte valjak. Zavijte i stavite u frižider kako bi se napravili medaljoni i neka odstoji dok pripremate piletinu.
Pileći file isecite na medaljone. Posolite meso i pobiberite, pa ispržite malo na suncokretovom ulju. Pecite toliko samo da dobije boju, jer pečenje nastavljamo kasnije u rerni.
Prohlađenu piletinu stavite u pleh, pa na svako parče stavite medaljon od italijanskog tvrdog sira.
Pecite u zagrejanoj rerni 10 - tak minuta na 200C.
Prijatno!