Pile iz rerne

Pile iz rerne image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 1:30 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   kom. pile
    • 1   kom. limeta
    • 1   kom. limun
    • 100   g maslac
    •   so
    •   biber
    •   mirođija
    •   peršun
    •   origano

Priprema

    Priprema:

    Pre pripreme ostavite pile da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

    Sitno iseckajte malo svežih začina, pomešajte ih sa maslacom i rendanom korom limuna i limete. U predeo između kože i grudi pileta stavite tanak sloj ovako spremljenog maslaca. Limun isecite dalje na kolutove i stavite na samo pile, koje ćete dodatno začiniti i napuniti sa ostatkom svežeg bilja.

    Zavežite pile i pecite ga na 130 C, 90 minuta. Pred kraj pečenja, podignite temperaturu na 210 stepeni i pecite još 20 minuta, prelivši pile masnoćom iz pleha kako bi dobilo hrskavu koricu. Pile prelije sokom od limete i iseckanim grančicama origana.

    Prijatno!