Priprema:
Pile iz rerne
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 kom. pile
- 1 kom. limeta
- 1 kom. limun
- 100 g maslac
- so
- biber
- mirođija
- peršun
- origano
Priprema
Pre pripreme ostavite pile da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
Sitno iseckajte malo svežih začina, pomešajte ih sa maslacom i rendanom korom limuna i limete. U predeo između kože i grudi pileta stavite tanak sloj ovako spremljenog maslaca. Limun isecite dalje na kolutove i stavite na samo pile, koje ćete dodatno začiniti i napuniti sa ostatkom svežeg bilja.
Zavežite pile i pecite ga na 130 C, 90 minuta. Pred kraj pečenja, podignite temperaturu na 210 stepeni i pecite još 20 minuta, prelivši pile masnoćom iz pleha kako bi dobilo hrskavu koricu. Pile prelije sokom od limete i iseckanim grančicama origana.
Prijatno!