Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pile iz rerne

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pile Pile1 kom. kom.
Limeta Limeta1 kom. kom.
Limun Limun1 kom. kom.
Maslac Maslac100 g g
So So
Biber Biber
Mirođija Mirođija
Peršun Peršun
Origano Origano

Pile iz rerne

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:50 h
(3)

Proces pripreme

Priprema:

Pre pripreme ostavite pile da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Sitno iseckajte malo svežih začina, pomešajte ih sa maslacom i rendanom korom limuna i limete. U predeo između kože i grudi pileta stavite tanak sloj ovako spremljenog maslaca. Limun isecite dalje na kolutove i stavite na samo pile, koje ćete dodatno začiniti i napuniti sa ostatkom svežeg bilja.

Zavežite pile i pecite ga na 130 C, 90 minuta. Pred kraj pečenja, podignite temperaturu na 210 stepeni i pecite još 20 minuta, prelivši pile masnoćom iz pleha kako bi dobilo hrskavu koricu. Pile prelije sokom od limete i iseckanim grančicama origana.

Prijatno!