
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pile Pile | 1 kom. kom. | ||
Limeta Limeta | 1 kom. kom. | ||
Limun Limun | 1 kom. kom. | ||
Maslac Maslac | 100 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Mirođija Mirođija | |||
Peršun Peršun | |||
Origano Origano |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPile iz rerne
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pre pripreme ostavite pile da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
Sitno iseckajte malo svežih začina, pomešajte ih sa maslacom i rendanom korom limuna i limete. U predeo između kože i grudi pileta stavite tanak sloj ovako spremljenog maslaca. Limun isecite dalje na kolutove i stavite na samo pile, koje ćete dodatno začiniti i napuniti sa ostatkom svežeg bilja.
Zavežite pile i pecite ga na 130 C, 90 minuta. Pred kraj pečenja, podignite temperaturu na 210 stepeni i pecite još 20 minuta, prelivši pile masnoćom iz pleha kako bi dobilo hrskavu koricu. Pile prelije sokom od limete i iseckanim grančicama origana.
Prijatno!