Pilav sa paradajzom

Pilav sa paradajzom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 50 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 200   g pirinač dugog zrna
    • 3   kom. paradajz
    • 1   kom. crvena paprika
    • 1   kom. šargarepa
    • 1   kom. celer
    • 1   kom. koren peršuna
    •   so
    •   biber
    • 650   ml voda

Priprema

    Priprema:

    Isecite koren peršuna i šargarepu i ubacite u ključalu vodu da se kuva. Za to vreme, paradajz isecite na kockice i stavite u pleh, a preko njega ubacite sitnije sečen francuski celer, kao i papriku. Posolite i pobiberite i dodajte pirinač, mešajući sve. Peršun i šargarepu, sa sve vodom, prebacite u pleh i stavite u zagrejanu rernu na oko pola sata, 220 stepeni.

    Prijatno!