Proces pripreme:
Pastrmka i povrće na pari
Sastojci
2
porcije
-
Potrebni sastojci za povrće:
- 1 kom. šargarepa
- 0,5 kom. komorač
- 0,5 kom. tikvica
- 90 g šampinjoni
- 1 grančica peršun
-
Potrebni sastojci za pastrmku:
- 2 kom. pastrmka
- so
- 1 kom. limun
- 2 grančica peršun
-
Potrebni sastojci za salatu:
- 100 g spanać
- prstohvat so
- 1 supena kašika ulje
- sok od limuna
-
Potrebni sastojci za pripremu na pari:
- 0,5 l voda
- 1 kom. limun
- 0,5 kom. beli luk
- 2 grančica bosiljak
- 3 grančica matičnjak
Priprema
Naseckajte šargarepu, komorač, tikvicu i pečurke. Sve stavite u posudu za spremanje na pari. Preko povrća stavite i grančicu peršuna. U šerpu sa vodom ubacite naseckan limun, pola belog luka, svež bosiljak i svež matičnjak. Ostavite da proključa.
Napravite podlogu od masnog papira i položite u posudu za spremanje na pari. Očistite i usolite pastrmku. Kolutove limuna i peršun stavite u ribu, a potom ribu prebacite u posudu.
Posudu sa ribom stavite preko šerpice na šporetu, a preko posude sa ribom stavite posudu sa povrćem i poklopite. Ostavite tako 20-ak minuta.
Za salatu koristite baby spanać koji je potrebno da začinite solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.
Prijatno!