Pastrmka i povrće na pari

Pastrmka i povrće na pari image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci za povrće:

    • 1   kom. šargarepa
    • 0,5   kom. komorač
    • 0,5   kom. tikvica
    • 90   g šampinjoni
    • 1   grančica peršun
  • Potrebni sastojci za pastrmku:

    • 2   kom. pastrmka
    •   so
    • 1   kom. limun
    • 2   grančica peršun
  • Potrebni sastojci za salatu:

    • 100   g spanać
    •   prstohvat so
    • 1   supena kašika ulje
    •   sok od limuna
  • Potrebni sastojci za pripremu na pari:

    • 0,5   l voda
    • 1   kom. limun
    • 0,5   kom. beli luk
    • 2   grančica bosiljak
    • 3   grančica matičnjak

Priprema

    Proces pripreme:

    Naseckajte šargarepu, komorač, tikvicu i pečurke. Sve stavite u posudu za spremanje na pari. Preko povrća stavite i grančicu peršuna. U šerpu sa vodom ubacite naseckan limun, pola belog luka, svež bosiljak i svež matičnjak. Ostavite da proključa.

    Napravite podlogu od masnog papira i položite u posudu za spremanje na pari. Očistite i usolite pastrmku. Kolutove limuna i peršun stavite u ribu, a potom ribu prebacite u posudu.

    Posudu sa ribom stavite preko šerpice na šporetu, a preko posude sa ribom stavite posudu sa povrćem i poklopite. Ostavite tako 20-ak minuta.

    Za salatu koristite baby spanać koji je potrebno da začinite solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.

    Prijatno!