Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pastrmka i povrće na pari

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za povrće:

Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Komorač Komorač0,5 kom. kom.
Tikvica Tikvica0,5 kom. kom.
Šampinjoni Šampinjoni90 g g
Peršun Peršun1 grančica grančica

Potrebni sastojci za pastrmku:

Pastrmka Pastrmka2 kom. kom.
So So
Limun Limun1 kom. kom.
Peršun Peršun2 grančica grančica

Potrebni sastojci za salatu:

Spanać Spanać100 g g
So So prstohvat prstohvat
Ulje Ulje1 supene kašike supena kašika
Sok od limuna Sok od limuna

Potrebni sastojci za pripremu na pari:

Voda Voda0,5 l l
Limun Limun1 kom. kom.
Beli luk Beli luk0,5 kom. kom.
Bosiljak Bosiljak2 grančica grančica
Matičnjak Matičnjak3 grančica grančica

Pastrmka i povrće na pari

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(6)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Naseckajte šargarepu, komorač, tikvicu i pečurke. Sve stavite u posudu za spremanje na pari. Preko povrća stavite i grančicu peršuna. U šerpu sa vodom ubacite naseckan limun, pola belog luka, svež bosiljak i svež matičnjak. Ostavite da proključa.

Napravite podlogu od masnog papira i položite u posudu za spremanje na pari. Očistite i usolite pastrmku. Kolutove limuna i peršun stavite u ribu, a potom ribu prebacite u posudu.

Posudu sa ribom stavite preko šerpice na šporetu, a preko posude sa ribom stavite posudu sa povrćem i poklopite. Ostavite tako 20-ak minuta.

Za salatu koristite baby spanać koji je potrebno da začinite solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.

Prijatno!