Priprema:
Ovsena kaša sa voćem
Sastojci
10
porcije
-
- 500 g jabuka
- 100 ml sok od jabuke
- 20 g ovsene pahuljice
- 1 kafena kašičica suncokretovo ulje
- 100 ml mleko
Priprema
Jabuke oljuštiti, semenke odstraniti, iseći na kockice. Dodati sok od jabuka i staviti da provri, zatim kuvati poklopljeno oko 5 minuta dok ne omekšaju. Jabuke umutiti sa tečnošću i ohladiti. Podeliti na 10 porcija, 9 porcija zamrznuti.
Za kašu zagrejati ovsene pahuljice sa mlekom i 50 ml vode dok smesa ne provri, zatim kuvati 1 minut uz mešanje. Skinuti sa ringle i ostaviti 10-15 minuta da nabubri. Pomešati sa 1 porcijom pirea od jabuka i sa uljem, i nahraniti bebu.
Savet: Umesto jabuka, za voćnu kašu mogu da se koriste kruške, mango, šljive ili slatka dinja. Meki plodovi kao što su mango ili dinja ne moraju da se kuvaju, nego mogu sirovi da se umute.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
217
Masti (g)
10
Ugljeni hidrati (g)
23
Proteini (g)
6