Ovsena kaša sa voćem

Ovsena kaša sa voćem image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

10 porcije
    • 500   g jabuka
    • 100   ml sok od jabuke
    • 20   g ovsene pahuljice
    • 1   kafena kašičica suncokretovo ulje
    • 100   ml mleko

Priprema

    Priprema:

    Jabuke oljuštiti, semenke odstraniti, iseći na kockice. Dodati sok od jabuka i staviti da provri, zatim kuvati poklopljeno oko 5 minuta dok ne omekšaju. Jabuke umutiti sa tečnošću i ohladiti. Podeliti na 10 porcija, 9 porcija zamrznuti.

    Za kašu zagrejati ovsene pahuljice sa mlekom i 50 ml vode dok smesa ne provri, zatim kuvati 1 minut uz mešanje. Skinuti sa ringle i ostaviti 10-15 minuta da nabubri. Pomešati sa 1 porcijom pirea od jabuka i sa uljem, i nahraniti bebu.

    Savet: Umesto jabuka, za voćnu kašu mogu da se koriste kruške, mango, šljive ili slatka dinja. Meki plodovi kao što su mango ili dinja ne moraju da se kuvaju, nego mogu sirovi da se umute.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 217
Proteini (g) 6
Ugljeni hidrati (g) 23
Masti (g) 10