Mafini od kukuruza i šunke

Mafini od kukuruza i šunke image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

12 porcije
    • 1   konzerva kukuruz šećerac
    • 4   kom. mladi crni luk
    • 300   g pšenično brašno
    • 0,5   kesice prašak za pecivo
    • 0,5   kafene kašičice so
    • 0,25   kafene kašičice ljuta začinska paprika
    • 200   g ementaler sir
    • 2   kom. jaja
    • 250   ml jogurt
    • 75   ml suncokretovo ulje
    •   ulje
    • 150   g kuvana šunka

Priprema

    Priprema:

    Pećnicu ugrejati na 200 °C. Kukuruz ocediti. Kriške kuvane šunke staviti jednu preko druge, i iseći na kockice. Mladi crni luk očistiti i iseći na tanke kolutiće. U činiju sipati pripremljene sastojke i dodati brašno, prašak za pecivo, so, mlevenu papriku i 125 g ementalera, zatim sve pomešati.

    Jaja umutiti sa jogurtom i uljem. Dodati ih u smešu sa brašnom i promešati kašikom, dok se sve ne sjedini. Podmazati udubljenja pleha za mafine, i u njih sipati testo. Posuti preostalim ementalerom. Mafine peći u zahrejanoj pećnici oko 35 minuta, dok ne postanu zlatno-žuti. Ostaviti ih da se malo prohlade i tople servirati.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 293
Proteini (g) 13
Ugljeni hidrati (g) 24
Masti (g) 15