Priprema:
Mafini od kukuruza i šunke
Sastojci
12
porcije
-
- 1 konzerva kukuruz šećerac
- 4 kom. mladi crni luk
- 300 g pšenično brašno
- 0,5 kesice prašak za pecivo
- 0,5 kafene kašičice so
- 0,25 kafene kašičice ljuta začinska paprika
- 200 g ementaler sir
- 2 kom. jaja
- 250 ml jogurt
- 75 ml suncokretovo ulje
- ulje
- 150 g kuvana šunka
Priprema
Pećnicu ugrejati na 200 °C. Kukuruz ocediti. Kriške kuvane šunke staviti jednu preko druge, i iseći na kockice. Mladi crni luk očistiti i iseći na tanke kolutiće. U činiju sipati pripremljene sastojke i dodati brašno, prašak za pecivo, so, mlevenu papriku i 125 g ementalera, zatim sve pomešati.
Jaja umutiti sa jogurtom i uljem. Dodati ih u smešu sa brašnom i promešati kašikom, dok se sve ne sjedini. Podmazati udubljenja pleha za mafine, i u njih sipati testo. Posuti preostalim ementalerom. Mafine peći u zahrejanoj pećnici oko 35 minuta, dok ne postanu zlatno-žuti. Ostaviti ih da se malo prohlade i tople servirati.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
293
Masti (g)
15
Ugljeni hidrati (g)
24
Proteini (g)
13