Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Losos sa belim lukom i limunom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Filet lososa Filet lososa2 kom. kom.
Beli luk Beli luk3 čena čen
Med Med60 g g
Jabukovo sirće Jabukovo sirće20 ml ml
Voda Voda30 ml ml
Senf Senf20 g g
Limun Limun1 kom. kom.
Peršun Peršun
So So
Biber Biber
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje
Pinjole Pinjole

Losos sa belim lukom i limunom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(3)

Proces pripreme

Priprema:

Tostirajte pinjole u tiganju. Filet lososa osušite uz pomoć ubrusa i začinite. Iseckajte beli luk, a limun isecite na kriške. Zatim, na zagrejani tiganj, stavite lososa kožom na dole. Nakon par minuta okrenite lososa i dodajte beli luk i limun, smanjite temperaturu i lagano pržite beli luk. Sipajte u posebnu činiju vodu, dodajte med i jabukovo sirće i dižon senf. Pomeštajte i sipajte u tiganj sa lososom. Dok se tečnost polako redukuje, prelivajte njome lososa. Lososa servirajte posutog seckanim peršunom.

Prijatno!