Priprema:
Losos sa belim lukom i limunom
Sastojci
2
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 2 kom. filet lososa
- 3 čena beli luk
- 60 g med
- 20 ml jabukovo sirće
- 30 ml voda
- 20 g senf
- 1 kom. limun
- peršun
- so
- biber
- mlevena slatka paprika
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- pinjole
Priprema
Tostirajte pinjole u tiganju. Filet lososa osušite uz pomoć ubrusa i začinite. Iseckajte beli luk, a limun isecite na kriške. Zatim, na zagrejani tiganj, stavite lososa kožom na dole. Nakon par minuta okrenite lososa i dodajte beli luk i limun, smanjite temperaturu i lagano pržite beli luk. Sipajte u posebnu činiju vodu, dodajte med i jabukovo sirće i dižon senf. Pomeštajte i sipajte u tiganj sa lososom. Dok se tečnost polako redukuje, prelivajte njome lososa. Lososa servirajte posutog seckanim peršunom.
Prijatno!