Losos sa belim lukom i limunom

Losos sa belim lukom i limunom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 2   kom. filet lososa
    • 3   čena beli luk
    • 60   g med
    • 20   ml jabukovo sirće
    • 30   ml voda
    • 20   g senf
    • 1   kom. limun
    •   peršun
    •   so
    •   biber
    •   mlevena slatka paprika
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   pinjole

Priprema

    Priprema:

    Tostirajte pinjole u tiganju. Filet lososa osušite uz pomoć ubrusa i začinite. Iseckajte beli luk, a limun isecite na kriške. Zatim, na zagrejani tiganj, stavite lososa kožom na dole. Nakon par minuta okrenite lososa i dodajte beli luk i limun, smanjite temperaturu i lagano pržite beli luk. Sipajte u posebnu činiju vodu, dodajte med i jabukovo sirće i dižon senf. Pomeštajte i sipajte u tiganj sa lososom. Dok se tečnost polako redukuje, prelivajte njome lososa. Lososa servirajte posutog seckanim peršunom.

    Prijatno!