
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Filet lososa Filet lososa | 1 kg kg |
Potrebni sastojci za marinadu:
Šećer Šećer | 120 g g | |
So So | 120 g g | |
Cimet Cimet | 2 kafene kašičice kafena kašičica | |
Mirođija Mirođija | 10 g g | |
Kora pomorandže Kora pomorandže | 3 kom. kom. | |
Kora limuna Kora limuna | 3 kom. kom. | |
Biber Biber | 3 g g |
Potrebni sastojci za salatu:
Krastavac Krastavac | 0,5 kom. kom. | |
Pomorandža Pomorandža | 1 kom. kom. | |
Nar Nar | 0,5 kom. kom. | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 2 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLosos gravlax
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Losos odvojite od kože.
Napravite marinadu tako što ćete u jednu činiju sipati šećer, so, cimet, mirođiju, a zatim dodati i narendanu koru od narandže i od limuna i malo bibera. Promešajte sve rukama, pazeći da sve dobro sjedinite. Deo ove sipajte na donji deo pleha, stavite loso preko i pospite ostatak mešavine preko lososa. Preko dodajte nešto što će staviti težinu na meso. Sve stavite u frižider na oko 12 sati, pazeći da posle 6 sati okrenete losos. Nakon 12 sati, losos očistite od viška marinade i isecite.
Salatu napravite tako što ćete iseći krastavac uz pomoć pilera, dodati pola isečene pomorandže i grejpfruta, uz ceđeni sok oba voća. U salatu dodajte i polovinu nara. Dodajte maslinovo ulje, promešajte i služite uz losos.
Prijatno.