Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Losos gravlax

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Filet lososa Filet lososa1 kg kg

Potrebni sastojci za marinadu:

Šećer Šećer120 g g
So So120 g g
Cimet Cimet2 kafene kašičice kafena kašičica
Mirođija Mirođija10 g g
Kora pomorandže Kora pomorandže3 kom. kom.
Kora limuna Kora limuna3 kom. kom.
Biber Biber3 g g

Potrebni sastojci za salatu:

Krastavac Krastavac0,5 kom. kom.
Pomorandža Pomorandža1 kom. kom.
Nar Nar0,5 kom. kom.
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje2 supene kašike supena kašika

Losos gravlax

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(2)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Losos odvojite od kože.

Napravite marinadu tako što ćete u jednu činiju sipati šećer, so, cimet, mirođiju, a zatim dodati i narendanu koru od narandže i od limuna i malo bibera. Promešajte sve rukama, pazeći da sve dobro sjedinite. Deo ove sipajte na donji deo pleha, stavite loso preko i pospite ostatak mešavine preko lososa. Preko dodajte nešto što će staviti težinu na meso. Sve stavite u frižider na oko 12 sati, pazeći da posle 6 sati okrenete losos. Nakon 12 sati, losos očistite od viška marinade i isecite.

Salatu napravite tako što ćete iseći krastavac uz pomoć pilera, dodati pola isečene pomorandže i grejpfruta, uz ceđeni sok oba voća. U salatu dodajte i polovinu nara. Dodajte maslinovo ulje, promešajte i služite uz losos.

Prijatno.