Lazanje

Lazanje image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 1:50 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   pakovanje kore za lazanju
    • 1   l mleko
    • 80   g maslac
    • 80   g belo brašno
    • 700   g usitnjeno mešano meso
    • 2   glavice crni luk
    • 2   konzerve seckani paradajz u paradajz soku
    • 500   g sos od paradajza
    • 500   g kečap
    • 1   pakovanje trapist sir
    • 50   ml suncokretovo ulje
    • 80   g prezle
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Sipajte malo ulja u zagrejani tiganj. Dok se ono greje, iseckajte crni luk i dodajte ga u vruće ulje kako bi ga malo propržili. Kada se luk karamelizuje, dodajte usitnjeno meso i, po potrebi, smanjite vatru. Meso kuvajte, povremeno mešajući i razbijajući grudvice. Kada meso bude gotovo, dodajte mu seckani paradajz i malo soka od paradajza, a zatim kuvajte sve na blagoj vatri oko sat vremena.

    Za bešamel - ubacite maslac u zagrejanu šerpicu i topite ga na laganoj vatri. U otopljeni maslac dodajte brašno, sjedinite ga i pustite da se malo proprži, a zatim dodajte i mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu teksturu.

    Kada se oba segmenta jela pripreme, vreme je da se sjedine. Premažite tepsiju sa malo maslaca na sobnoj temperaturi, zatim dodajte prezle tako da obložite ceo pleh. Krenite da slažete slojeve lazanje - prvo bešamel, zatim kore, ponovo malo bešamela, malo bolonjeza, malo kačkavalja - u krug, sve dok ne popunite tepsiju, koristeći bešamel kao završni sloj i kačkavalj preko njega, a zatim i kečap.

    Lazanju pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 45 minuta.

    Prijatno!