Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Lazanje

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Kore za lazanju Kore za lazanju1 pakovanja pakovanje
Mleko Mleko1 l l
Maslac Maslac80 g g
Belo brašno Belo brašno80 g g
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso700 g g
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Seckani paradajz u paradajz soku Seckani paradajz u paradajz soku2 konzerve konzerva
Sos od paradajza Sos od paradajza500 g g
Kečap Kečap500 g g
Trapist sir Trapist sir1 pakovanja pakovanje
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje50 ml ml
Prezle Prezle80 g g
So So
Biber Biber

Lazanje

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

2:05 h
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Sipajte malo ulja u zagrejani tiganj. Dok se ono greje, iseckajte crni luk i dodajte ga u vruće ulje kako bi ga malo propržili. Kada se luk karamelizuje, dodajte usitnjeno meso i, po potrebi, smanjite vatru. Meso kuvajte, povremeno mešajući i razbijajući grudvice. Kada meso bude gotovo, dodajte mu seckani paradajz i malo soka od paradajza, a zatim kuvajte sve na blagoj vatri oko sat vremena.

Za bešamel - ubacite maslac u zagrejanu šerpicu i topite ga na laganoj vatri. U otopljeni maslac dodajte brašno, sjedinite ga i pustite da se malo proprži, a zatim dodajte i mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu teksturu.

Kada se oba segmenta jela pripreme, vreme je da se sjedine. Premažite tepsiju sa malo maslaca na sobnoj temperaturi, zatim dodajte prezle tako da obložite ceo pleh. Krenite da slažete slojeve lazanje - prvo bešamel, zatim kore, ponovo malo bešamela, malo bolonjeza, malo kačkavalja - u krug, sve dok ne popunite tepsiju, koristeći bešamel kao završni sloj i kačkavalj preko njega, a zatim i kečap.

Lazanju pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 45 minuta.

Prijatno!