
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Kore za lazanju Kore za lazanju | 1 pakovanja pakovanje | |
Mleko Mleko | 1 l l | |
Maslac Maslac | 80 g g | |
Belo brašno Belo brašno | 80 g g | |
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 700 g g | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Seckani paradajz u paradajz soku Seckani paradajz u paradajz soku | 2 konzerve konzerva | |
Sos od paradajza Sos od paradajza | 500 g g | |
Kečap Kečap | 500 g g | |
Trapist sir Trapist sir | 1 pakovanja pakovanje | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 50 ml ml | |
Prezle Prezle | 80 g g | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLazanje
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Sipajte malo ulja u zagrejani tiganj. Dok se ono greje, iseckajte crni luk i dodajte ga u vruće ulje kako bi ga malo propržili. Kada se luk karamelizuje, dodajte usitnjeno meso i, po potrebi, smanjite vatru. Meso kuvajte, povremeno mešajući i razbijajući grudvice. Kada meso bude gotovo, dodajte mu seckani paradajz i malo soka od paradajza, a zatim kuvajte sve na blagoj vatri oko sat vremena.
Za bešamel - ubacite maslac u zagrejanu šerpicu i topite ga na laganoj vatri. U otopljeni maslac dodajte brašno, sjedinite ga i pustite da se malo proprži, a zatim dodajte i mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu teksturu.
Kada se oba segmenta jela pripreme, vreme je da se sjedine. Premažite tepsiju sa malo maslaca na sobnoj temperaturi, zatim dodajte prezle tako da obložite ceo pleh. Krenite da slažete slojeve lazanje - prvo bešamel, zatim kore, ponovo malo bešamela, malo bolonjeza, malo kačkavalja - u krug, sve dok ne popunite tepsiju, koristeći bešamel kao završni sloj i kačkavalj preko njega, a zatim i kečap.
Lazanju pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 45 minuta.
Prijatno!