Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Korpice od susama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za korpice:

Pšenično brašno Pšenično brašno300 g g
Prašak za pecivo Prašak za pecivo1 kom. kom.
So So1 kafene kašičice kafena kašičica
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 dl dl
Pivo Pivo1 dl dl
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje3 - 4 supene kašike supena kašika

Potrebni sastojci za nadev:

Pečena paprika Pečena paprika3 kom. kom.
Crveni pasulj Crveni pasulj50 g g
Beli sir Beli sir100 g g
Biber Biber
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika0,5 kafene kašičice kafena kašičica

Korpice od susama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(7)

Proces pripreme

Priprema:

U posudu za mešenje sipati meko pšenično belo brašno, susam, so i prašak za pecivo. Promešati pa dodati pivo i suncokretovo ulje. Od ove smese umesiti testo i razvući ga što tanje.

Uz pomoć modle ili čaše napraviti krugove i stavljati ih u kalup za mafine. Svaki krug testa prstima priljubiti u udubljenje i ako je potrebno još malo podići testo i utapkati ga u stranice kalupa. Korpice peći na oko 170 stepeni, 20 minuta.

Dok se korpice peku, pripremiti nadev. U blenderu samleti pasulj i pečenu papriku. Smesu presuti i u činiju i dodati joj slani sir koji je potrebno izgnječiti i sjediniti sve zajedno. Zatim dodati so, biber i čili papriku.

Dobijenom smesom napuniti korpice.

Prijatno!