Jesenji lonac sa povrćem i pestom od peršuna

Jesenji lonac sa povrćem i pestom od peršuna image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 50 min

Sastojci

6 porcije
    • 0,5   kom. hokkaido bundeva
    • 300   g koren celera
    • 250   g šargarepa
    • 1   glavica crni luk
    • 2   kom. praziluk
    • 600   g brokoli
    • 5   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 1,2   l delikates supa
    •   so
    • 1   kafena kašičica majoran
    •   sok od limuna
    •   biber
    • 100   g fusilli testenina
    • 30   g badem
    • 1   veza peršun
    • 1   čen beli luk

Priprema

    Priprema:

    Bundevu, celer, šargarepu i crni luk očistiti, semenke i vlaknasti unutrašnji deo bundeve odstraniti. Crni luk sitno iseckati, a ostalo povrće iseći na veće kocke. Praziluk očistiti i iseći na debele kolutove. Brokoli očistiti, odvojiti ružice, koren oljuštiti i iseći na veće kocke.

    Bundevu, celer, šargarepu, crni luk, praziluk i koren brokolija propržiti na 1 kašici vrelog ulja. Preliti vrućom supom, dodati so, biber, majoran i limun, i pustiti da provri. Poklopljeno kuvati 10 minuta. Dodati brokoli i rezanca i kuvati još 8-10 minuta.

    U međuvremenu iseckati bademe i propržiti ih u tiganju bez masnoće. Odvojiti listiće peršuna i sa preostalim uljem dobro izmešati. Dodati očišćen i usitnjen beli luk, zatim po želji so i malo limunovog soka. Pesto sipati u supu i začiniti po želji.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 299
Proteini (g) 9
Ugljeni hidrati (g) 23
Masti (g) 18