Priprema
Priprema:
Bundevu, celer, šargarepu i crni luk očistiti, semenke i vlaknasti unutrašnji deo bundeve odstraniti. Crni luk sitno iseckati, a ostalo povrće iseći na veće kocke. Praziluk očistiti i iseći na debele kolutove. Brokoli očistiti, odvojiti ružice, koren oljuštiti i iseći na veće kocke.
Bundevu, celer, šargarepu, crni luk, praziluk i koren brokolija propržiti na 1 kašici vrelog ulja. Preliti vrućom supom, dodati so, biber, majoran i limun, i pustiti da provri. Poklopljeno kuvati 10 minuta. Dodati brokoli i rezanca i kuvati još 8-10 minuta.
U međuvremenu iseckati bademe i propržiti ih u tiganju bez masnoće. Odvojiti listiće peršuna i sa preostalim uljem dobro izmešati. Dodati očišćen i usitnjen beli luk, zatim po želji so i malo limunovog soka. Pesto sipati u supu i začiniti po želji.