Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Jesenji lonac sa povrćem i pestom od peršuna

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Hokkaido bundeva Hokkaido bundeva0,5 kom. kom.
Koren celera Koren celera300 g g
Šargarepa Šargarepa250 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Praziluk Praziluk2 kom. kom.
Brokoli Brokoli600 g g
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje5 supene kašike supena kašika
Delikates supa Delikates supa1,2 l l
So So
Majoran Majoran1 kafene kašičice kafena kašičica
Sok od limuna Sok od limuna
Biber Biber
Fusilli testenina Fusilli testenina100 g g
Badem Badem30 g g
Peršun Peršun1 veze veza
Beli luk Beli luk1 čena čen

Jesenji lonac sa povrćem i pestom od peršuna

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(9)

Proces pripreme

Priprema:

Bundevu, celer, šargarepu i crni luk očistiti, semenke i vlaknasti unutrašnji deo bundeve odstraniti. Crni luk sitno iseckati, a ostalo povrće iseći na veće kocke. Praziluk očistiti i iseći na debele kolutove. Brokoli očistiti, odvojiti ružice, koren oljuštiti i iseći na veće kocke.

Bundevu, celer, šargarepu, crni luk, praziluk i koren brokolija propržiti na 1 kašici vrelog ulja. Preliti vrućom supom, dodati so, biber, majoran i limun, i pustiti da provri. Poklopljeno kuvati 10 minuta. Dodati brokoli i rezanca i kuvati još 8-10 minuta.

U međuvremenu iseckati bademe i propržiti ih u tiganju bez masnoće. Odvojiti listiće peršuna i sa preostalim uljem dobro izmešati. Dodati očišćen i usitnjen beli luk, zatim po želji so i malo limunovog soka. Pesto sipati u supu i začiniti po želji.

Ishrana

Masti18 g Ugljeni hidrati23 g Proteini9 g kCal299 kJ1256