Priprema:
Jesenji lonac sa povrćem i pestom od peršuna
Sastojci
-
- 0,5 kom. hokkaido bundeva
- 300 g koren celera
- 250 g šargarepa
- 1 glavica crni luk
- 2 kom. praziluk
- 600 g brokoli
- 5 supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
- 1,2 l delikates supa
- so
- 1 kafena kašičica majoran
- sok od limuna
- biber
- 100 g fusilli testenina
- 30 g badem
- 1 veza peršun
- 1 čen beli luk
Priprema
Bundevu, celer, šargarepu i crni luk očistiti, semenke i vlaknasti unutrašnji deo bundeve odstraniti. Crni luk sitno iseckati, a ostalo povrće iseći na veće kocke. Praziluk očistiti i iseći na debele kolutove. Brokoli očistiti, odvojiti ružice, koren oljuštiti i iseći na veće kocke.
Bundevu, celer, šargarepu, crni luk, praziluk i koren brokolija propržiti na 1 kašici vrelog ulja. Preliti vrućom supom, dodati so, biber, majoran i limun, i pustiti da provri. Poklopljeno kuvati 10 minuta. Dodati brokoli i rezanca i kuvati još 8-10 minuta.
U međuvremenu iseckati bademe i propržiti ih u tiganju bez masnoće. Odvojiti listiće peršuna i sa preostalim uljem dobro izmešati. Dodati očišćen i usitnjen beli luk, zatim po želji so i malo limunovog soka. Pesto sipati u supu i začiniti po želji.