Jelo iz tiganja od krompira i šargarepe

Jelo iz tiganja od krompira i šargarepe image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 35 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kg krompir
    • 2   - 3   supene kašike suncokretovo ulje
    • 400   g šargarepa
    • 1   glavica crni luk
    •   so
    • 0,5   supene kašike korijander
    • 1   - 1,5   supene kašike kari
    •   slatka pavlaka
    • 200   g slatka pavlaka
    • 1   veza peršun
    •   gustin

Priprema

    Priprema:

    Krompir oljuštiti, iseći na male kocke i propržiti u vrelom ulju. Šargarepe oljuštiti, tanko izrendati i dodati ih krompiru i propržiti. Crni luk očistiti, iseckati na kockice, dinstati dok ne dobije braon boju. Dodati so, biber, korijander i kari po želji i preliti vrelom supom. Dodati pavlaku i kuvati 15-20 minuta dok sve ne omekša.

    Povrće začiniti, u sos eventualno dodati malo zgušnjivača da bude gušći. Listiće peršuna iseckati i posuti po jelu.

    Savet: Ovo jelo može da bude i ukusan prilog uz prženo meso ili ribu.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 483
Proteini (g) 8
Ugljeni hidrati (g) 52
Masti (g) 24