Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Jelo iz tiganja od krompira i šargarepe

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Krompir Krompir1 kg kg
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 - 3 supene kašike supena kašika
Šargarepa Šargarepa400 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
So So
Korijander Korijander0,5 supene kašike supena kašika
Kari Kari1 - 1,5 supene kašike supena kašika
Slatka pavlaka Slatka pavlaka
Slatka pavlaka Slatka pavlaka200 g g
Peršun Peršun1 veze veza
Gustin Gustin

Jelo iz tiganja od krompira i šargarepe

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

35 min
(17)

Proces pripreme

Priprema:

Krompir oljuštiti, iseći na male kocke i propržiti u vrelom ulju. Šargarepe oljuštiti, tanko izrendati i dodati ih krompiru i propržiti. Crni luk očistiti, iseckati na kockice, dinstati dok ne dobije braon boju. Dodati so, biber, korijander i kari po želji i preliti vrelom supom. Dodati pavlaku i kuvati 15-20 minuta dok sve ne omekša.

Povrće začiniti, u sos eventualno dodati malo zgušnjivača da bude gušći. Listiće peršuna iseckati i posuti po jelu.

Savet: Ovo jelo može da bude i ukusan prilog uz prženo meso ili ribu.

Ishrana

Masti24 g Ugljeni hidrati52 g Proteini8 g kCal483 kJ2024