Priprema:
Jelo iz tiganja od krompira i šargarepe
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kg krompir
- 2 - 3 supene kašike suncokretovo ulje
- 400 g šargarepa
- 1 glavica crni luk
- so
- 0,5 supene kašike korijander
- 1 - 1,5 supene kašike kari
- slatka pavlaka
- 200 g slatka pavlaka
- 1 veza peršun
- gustin
Priprema
Krompir oljuštiti, iseći na male kocke i propržiti u vrelom ulju. Šargarepe oljuštiti, tanko izrendati i dodati ih krompiru i propržiti. Crni luk očistiti, iseckati na kockice, dinstati dok ne dobije braon boju. Dodati so, biber, korijander i kari po želji i preliti vrelom supom. Dodati pavlaku i kuvati 15-20 minuta dok sve ne omekša.
Povrće začiniti, u sos eventualno dodati malo zgušnjivača da bude gušći. Listiće peršuna iseckati i posuti po jelu.
Savet: Ovo jelo može da bude i ukusan prilog uz prženo meso ili ribu.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
483
Masti (g)
24
Ugljeni hidrati (g)
52
Proteini (g)
8