Proces pripreme:
Jagnjetina iz rerne
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 2 kg jagnjetina
- 3 glavice crni luk
- 3 kom. šargarepa
- 6 čena beli luk
- 1 kocka supa od povrća
- voda
- ruzmarin
- 1 kg krompir
- suncokretovo ulje
- so
- biber
Priprema
Za početak zagrejte šerpu sa malo ulja. Jagnjetinu dobro usolite i opecite sa svih strana u zagrejanoj šerpi. Prebacite meso u drugu posudu, a u šerpu u kojoj se meso peklo dodajte crni luk koji ćete posoliti, a zatim i šargarepu i beli luk. Povrće začinite sa malo bibera i ruzmarina i ostavite da se karamelizuje, a zatim ga poređajte u plehu. U pleh dodajte i krompir koji ste prethodno očistili i isekli na kriške. Preko krompira stavite meso i zalijte sve sa supom od povrća koju ćete napraviti od kocki za supu od povrća. Poklopite meso i stavite pleh u rernu. Pecite meso oko 3,5 sata na 180 stepeni, proveravajući njegov napredak na svakih pola sata.
Prijatno!