Jagnjetina iz rerne

Jagnjetina iz rerne

Težina pripremeSrednje
Priprema30 min
Kuvanje3:30 h

Priprema

    Proces pripreme:

    Za početak zagrejte šerpu sa malo ulja. Jagnjetinu dobro usolite i opecite sa svih strana u zagrejanoj šerpi. Prebacite meso u drugu posudu, a u šerpu u kojoj se meso peklo dodajte crni luk koji ćete posoliti, a zatim i šargarepu i beli luk. Povrće začinite sa malo bibera i ruzmarina i ostavite da se karamelizuje, a zatim ga poređajte u plehu. U pleh dodajte i krompir koji ste prethodno očistili i isekli na kriške. Preko krompira stavite meso i zalijte sve sa supom od povrća koju ćete napraviti od kocki za supu od povrća. Poklopite meso i stavite pleh u rernu. Pecite meso oko 3,5 sata na 180 stepeni, proveravajući njegov napredak na svakih pola sata.

    Prijatno!