Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Jagnjetina iz rerne

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Jagnjetina Jagnjetina2 kg kg
Crni luk Crni luk3 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa3 kom. kom.
Beli luk Beli luk6 čena čen
Supa od povrća Supa od povrća1 kocka kocka
Voda Voda
Ruzmarin Ruzmarin
Krompir Krompir1 kg kg
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
So So
Biber Biber

Jagnjetina iz rerne

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

4:00 h
(12)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Za početak zagrejte šerpu sa malo ulja. Jagnjetinu dobro usolite i opecite sa svih strana u zagrejanoj šerpi. Prebacite meso u drugu posudu, a u šerpu u kojoj se meso peklo dodajte crni luk koji ćete posoliti, a zatim i šargarepu i beli luk. Povrće začinite sa malo bibera i ruzmarina i ostavite da se karamelizuje, a zatim ga poređajte u plehu. U pleh dodajte i krompir koji ste prethodno očistili i isekli na kriške. Preko krompira stavite meso i zalijte sve sa supom od povrća koju ćete napraviti od kocki za supu od povrća. Poklopite meso i stavite pleh u rernu. Pecite meso oko 3,5 sata na 180 stepeni, proveravajući njegov napredak na svakih pola sata.

Prijatno!