Jagnjetina iz rerne

Jagnjetina iz rerne image
Težina pripreme Srednje
Priprema 30 min
Kuvanje 3:30 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 2   kg jagnjetina
    • 3   glavice crni luk
    • 3   kom. šargarepa
    • 6   čena beli luk
    • 1   kocka supa od povrća
    •   voda
    •   ruzmarin
    • 1   kg krompir
    •   suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber

Priprema

    Proces pripreme:

    Za početak zagrejte šerpu sa malo ulja. Jagnjetinu dobro usolite i opecite sa svih strana u zagrejanoj šerpi. Prebacite meso u drugu posudu, a u šerpu u kojoj se meso peklo dodajte crni luk koji ćete posoliti, a zatim i šargarepu i beli luk. Povrće začinite sa malo bibera i ruzmarina i ostavite da se karamelizuje, a zatim ga poređajte u plehu. U pleh dodajte i krompir koji ste prethodno očistili i isekli na kriške. Preko krompira stavite meso i zalijte sve sa supom od povrća koju ćete napraviti od kocki za supu od povrća. Poklopite meso i stavite pleh u rernu. Pecite meso oko 3,5 sata na 180 stepeni, proveravajući njegov napredak na svakih pola sata.

    Prijatno!