Jagnjetina

Jagnjetina image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    •   jagnjeća plećka
    • 3   kom. beli krompir
    • 3   kom. šargarepa
    • 2   kom. crveni luk
    • 2   kom. mladi crni luk
    • 3   dl crveno vino
    •   so
    •   biber
    •   ruzmarin
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Odvojte nogu od plećke, dobro je posolite i pobiberite. Ostavite jagnjetinu da odstoji i za to vreme pripremite krompir.

    Krompir isecite na krupnije kocke i stavite u pleh. Zatim dodajte krupno isečenu šargarepu. Crveni luk presecite na pola i rasporedite u svaki ćošak pleha. Mladi crni luk isecite, takođe, krupno i raspite po ostalom povrću. Posolite, pobiberite, pospite ruzmarinom i maslinovim uljem.

    Promešajte i preko povrća dodajte jagnjetinu koju ćete pouljiti sa malo maslinovog ulja. Na kraju ulijte crveno vino u tepsiju. Prekrijte sve folijom i ubacite u zagrejanu rernu na 220 stepeni, na sat i po vremena, a nakon toga uklonite foliju i vratite jagnjetinu na 250 stepeni dok ne dobije lepu hrskavu koricu.

    Prijatno!