Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Jagnjetina

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Jagnjeća plećka Jagnjeća plećka
Beli krompir Beli krompir3 kom. kom.
Šargarepa Šargarepa3 kom. kom.
Crveni luk Crveni luk2 kom. kom.
Mladi crni luk Mladi crni luk2 kom. kom.
Crveno vino Crveno vino3 dl dl
So So
Biber Biber
Ruzmarin Ruzmarin
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje

Jagnjetina

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(3)

Proces pripreme

Priprema:

Odvojte nogu od plećke, dobro je posolite i pobiberite. Ostavite jagnjetinu da odstoji i za to vreme pripremite krompir.

Krompir isecite na krupnije kocke i stavite u pleh. Zatim dodajte krupno isečenu šargarepu. Crveni luk presecite na pola i rasporedite u svaki ćošak pleha. Mladi crni luk isecite, takođe, krupno i raspite po ostalom povrću. Posolite, pobiberite, pospite ruzmarinom i maslinovim uljem.

Promešajte i preko povrća dodajte jagnjetinu koju ćete pouljiti sa malo maslinovog ulja. Na kraju ulijte crveno vino u tepsiju. Prekrijte sve folijom i ubacite u zagrejanu rernu na 220 stepeni, na sat i po vremena, a nakon toga uklonite foliju i vratite jagnjetinu na 250 stepeni dok ne dobije lepu hrskavu koricu.

Prijatno!