Priprema:
Jagnjetina
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- jagnjeća plećka
- 3 kom. beli krompir
- 3 kom. šargarepa
- 2 kom. crveni luk
- 2 kom. mladi crni luk
- 3 dl crveno vino
- so
- biber
- ruzmarin
- ekstradevičansko maslinovo ulje
Priprema
Odvojte nogu od plećke, dobro je posolite i pobiberite. Ostavite jagnjetinu da odstoji i za to vreme pripremite krompir.
Krompir isecite na krupnije kocke i stavite u pleh. Zatim dodajte krupno isečenu šargarepu. Crveni luk presecite na pola i rasporedite u svaki ćošak pleha. Mladi crni luk isecite, takođe, krupno i raspite po ostalom povrću. Posolite, pobiberite, pospite ruzmarinom i maslinovim uljem.
Promešajte i preko povrća dodajte jagnjetinu koju ćete pouljiti sa malo maslinovog ulja. Na kraju ulijte crveno vino u tepsiju. Prekrijte sve folijom i ubacite u zagrejanu rernu na 220 stepeni, na sat i po vremena, a nakon toga uklonite foliju i vratite jagnjetinu na 250 stepeni dok ne dobije lepu hrskavu koricu.
Prijatno!