Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Gulaš sa mesom i šargarepom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Juneće meso Juneće meso1,5 kg kg
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje3 supene kašike supena kašika
Zelen za supu Zelen za supu1 kom. kom.
So So
Biber Biber
Majoran Majoran3 kafene kašičice kafena kašičica
Supa od mesa Supa od mesa600 ml ml
Šargarepa Šargarepa350 g g
Zamrznuti grašak Zamrznuti grašak200 g g
Jabukovo sirće Jabukovo sirće1 - 2 supene kašike supena kašika
Gustin Gustin

Gulaš sa mesom i šargarepom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:30 h
(9)

Proces pripreme

Priprema:

Meso za gulaš oprati, osušiti i na malo vrelog ulja sa svih strana dobro ispeći. U međuvremenu očistiti crni luk, zelen za supu očistiti ili oljuštiti, zavisi od vrste. Luk iseći na trake, a povrće za supu na veće kocke. Propržiti u masnoći u kojoj se pržilo meso za gulaš, pa vratiti meso za gulaš. Dodati so, biber i majoranom, preliti sa 450 ml supe i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati na niskoj temperaturi 45 minuta.

Šargarepu i smrznuti grašak sipati u gulaš, po potrebi dodati 100-150 ml supe, i poklopljeno kuvati još 15-20 minuta. Dodati so, biber i sirće, po želji malo zgusnuti. Kao prilog uz gulaš lepo ide krompir skuvan u slanoj vodi, Harvest Basket krompir pire, ili Golden Sun pirinač dugog zrna.

Ishrana

Masti25 g Ugljeni hidrati16 g Proteini57 g kCal559 kJ2339