Gulaš sa mesom i šargarepom

Gulaš sa mesom i šargarepom image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1:30 h

Sastojci

4 porcije
    • 1,5   kg juneće meso
    • 3   supene kašike suncokretovo ulje
    • 1   kom. zelen za supu
    •   so
    •   biber
    • 3   kafene kašičice majoran
    • 600   ml supa od mesa
    • 350   g šargarepa
    • 200   g zamrznuti grašak
    • 1   - 2   supene kašike jabukovo sirće
    •   gustin

Priprema

    Priprema:

    Meso za gulaš oprati, osušiti i na malo vrelog ulja sa svih strana dobro ispeći. U međuvremenu očistiti crni luk, zelen za supu očistiti ili oljuštiti, zavisi od vrste. Luk iseći na trake, a povrće za supu na veće kocke. Propržiti u masnoći u kojoj se pržilo meso za gulaš, pa vratiti meso za gulaš. Dodati so, biber i majoranom, preliti sa 450 ml supe i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati na niskoj temperaturi 45 minuta.

    Šargarepu i smrznuti grašak sipati u gulaš, po potrebi dodati 100-150 ml supe, i poklopljeno kuvati još 15-20 minuta. Dodati so, biber i sirće, po želji malo zgusnuti. Kao prilog uz gulaš lepo ide krompir skuvan u slanoj vodi, Harvest Basket krompir pire, ili Golden Sun pirinač dugog zrna.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 559
Proteini (g) 57
Ugljeni hidrati (g) 16
Masti (g) 25