
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Juneće meso Juneće meso | 1,5 kg kg | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 3 supene kašike supena kašika | |
Zelen za supu Zelen za supu | 1 kom. kom. | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Majoran Majoran | 3 kafene kašičice kafena kašičica | |
Supa od mesa Supa od mesa | 600 ml ml | |
Šargarepa Šargarepa | 350 g g | |
Zamrznuti grašak Zamrznuti grašak | 200 g g | |
Jabukovo sirće Jabukovo sirće | 1 - 2 supene kašike supena kašika | |
Gustin Gustin |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGulaš sa mesom i šargarepom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Meso za gulaš oprati, osušiti i na malo vrelog ulja sa svih strana dobro ispeći. U međuvremenu očistiti crni luk, zelen za supu očistiti ili oljuštiti, zavisi od vrste. Luk iseći na trake, a povrće za supu na veće kocke. Propržiti u masnoći u kojoj se pržilo meso za gulaš, pa vratiti meso za gulaš. Dodati so, biber i majoranom, preliti sa 450 ml supe i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati na niskoj temperaturi 45 minuta.
Šargarepu i smrznuti grašak sipati u gulaš, po potrebi dodati 100-150 ml supe, i poklopljeno kuvati još 15-20 minuta. Dodati so, biber i sirće, po želji malo zgusnuti. Kao prilog uz gulaš lepo ide krompir skuvan u slanoj vodi, Harvest Basket krompir pire, ili Golden Sun pirinač dugog zrna.