Priprema:
Gulaš sa mesom i šargarepom
Sastojci
4
porcije
-
- 1,5 kg juneće meso
- 3 supene kašike suncokretovo ulje
- 1 kom. zelen za supu
- so
- biber
- 3 kafene kašičice majoran
- 600 ml supa od mesa
- 350 g šargarepa
- 200 g zamrznuti grašak
- 1 - 2 supene kašike jabukovo sirće
- gustin
Priprema
Meso za gulaš oprati, osušiti i na malo vrelog ulja sa svih strana dobro ispeći. U međuvremenu očistiti crni luk, zelen za supu očistiti ili oljuštiti, zavisi od vrste. Luk iseći na trake, a povrće za supu na veće kocke. Propržiti u masnoći u kojoj se pržilo meso za gulaš, pa vratiti meso za gulaš. Dodati so, biber i majoranom, preliti sa 450 ml supe i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati na niskoj temperaturi 45 minuta.
Šargarepu i smrznuti grašak sipati u gulaš, po potrebi dodati 100-150 ml supe, i poklopljeno kuvati još 15-20 minuta. Dodati so, biber i sirće, po želji malo zgusnuti. Kao prilog uz gulaš lepo ide krompir skuvan u slanoj vodi, Harvest Basket krompir pire, ili Golden Sun pirinač dugog zrna.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
559
Masti (g)
25
Ugljeni hidrati (g)
16
Proteini (g)
57