Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Gibanica sa kajmakom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Beli sir Beli sir500 g g
Prašak za pecivo Prašak za pecivo1 kom. kom.
So So2 prstohvat prstohvat
Kajmak Kajmak125 g g
Jaja Jaja3 kom. kom.
Jogurt Jogurt500 ml ml
Kisela voda Kisela voda250 ml ml
Suva pečenica Suva pečenica100 g g
Kulen Kulen50 g g
Maslac Maslac10 g g
Kore za pitu Kore za pitu500 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje4 supene kašike supena kašika

Gibanica sa kajmakom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:05 h
(5)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Sir prebacite u činiju i usitnite ga uz pomoć viljuške. Dodajte prašak za pecivo, so, mladi kajmak, jaja, jogurt i kiselu vodu. Pečenicu i kulen isecite na tračice i dodajte u masu. Sjedinite sve. Pleh premažite uz pomoć maslaca i obložite ga korama sa sve četiri strane, a zatim sipajte ulje preko njih. Ostatak kora potapajte u masu i ređajte u pleh, ostavljajući jednu koru kako biste zatvorili gibanicu. Gibanicu prelijte sa suncokretovim uljem i stavite u rernu da se peče 45 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.

Prijatno!