Proces pripreme:
Gibanica sa kajmakom
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 500 g beli sir
- 1 kom. prašak za pecivo
- 2 prstohvat so
- 125 g kajmak
- 3 kom. jaja
- 500 ml jogurt
- 250 ml kisela voda
- 100 g suva pečenica
- 50 g kulen
- 10 g maslac
- 500 g kore za pitu
- 4 supene kašike suncokretovo ulje
Priprema
Sir prebacite u činiju i usitnite ga uz pomoć viljuške. Dodajte prašak za pecivo, so, mladi kajmak, jaja, jogurt i kiselu vodu. Pečenicu i kulen isecite na tračice i dodajte u masu. Sjedinite sve. Pleh premažite uz pomoć maslaca i obložite ga korama sa sve četiri strane, a zatim sipajte ulje preko njih. Ostatak kora potapajte u masu i ređajte u pleh, ostavljajući jednu koru kako biste zatvorili gibanicu. Gibanicu prelijte sa suncokretovim uljem i stavite u rernu da se peče 45 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!