Gibanica sa kajmakom

Gibanica sa kajmakom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 45 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 500   g beli sir
    • 1   kom. prašak za pecivo
    • 2   prstohvat so
    • 125   g kajmak
    • 3   kom. jaja
    • 500   ml jogurt
    • 250   ml kisela voda
    • 100   g suva pečenica
    • 50   g kulen
    • 10   g maslac
    • 500   g kore za pitu
    • 4   supene kašike suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Sir prebacite u činiju i usitnite ga uz pomoć viljuške. Dodajte prašak za pecivo, so, mladi kajmak, jaja, jogurt i kiselu vodu. Pečenicu i kulen isecite na tračice i dodajte u masu. Sjedinite sve. Pleh premažite uz pomoć maslaca i obložite ga korama sa sve četiri strane, a zatim sipajte ulje preko njih. Ostatak kora potapajte u masu i ređajte u pleh, ostavljajući jednu koru kako biste zatvorili gibanicu. Gibanicu prelijte sa suncokretovim uljem i stavite u rernu da se peče 45 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.

    Prijatno!