
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Beli sir Beli sir | 500 g g | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kom. kom. | |
So So | 2 prstohvat prstohvat | |
Kajmak Kajmak | 125 g g | |
Jaja Jaja | 3 kom. kom. | |
Jogurt Jogurt | 500 ml ml | |
Kisela voda Kisela voda | 250 ml ml | |
Suva pečenica Suva pečenica | 100 g g | |
Kulen Kulen | 50 g g | |
Maslac Maslac | 10 g g | |
Kore za pitu Kore za pitu | 500 g g | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 4 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGibanica sa kajmakom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Sir prebacite u činiju i usitnite ga uz pomoć viljuške. Dodajte prašak za pecivo, so, mladi kajmak, jaja, jogurt i kiselu vodu. Pečenicu i kulen isecite na tračice i dodajte u masu. Sjedinite sve. Pleh premažite uz pomoć maslaca i obložite ga korama sa sve četiri strane, a zatim sipajte ulje preko njih. Ostatak kora potapajte u masu i ređajte u pleh, ostavljajući jednu koru kako biste zatvorili gibanicu. Gibanicu prelijte sa suncokretovim uljem i stavite u rernu da se peče 45 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!