File pastrmke u sosu od limuna i mirođije

File pastrmke u sosu od limuna i mirođije image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

2 osobe
    • 2   kom. file pastrmke
    • 3   grančica mirođija
    • 1   čen beli luk
    • 2   dl belo vino
    •   so
    •   biber
    • 10   kom. čeri paradajz
    • 4   kom. limun
    • 1   supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Filete pastrmke posoliti i pobiberiti. Zagrejati tiganj i staviti ulje. Pržiti pastrmku 2 minuta sa strane gde je koža. Kada se riba okrene, staviti beli luk, dodati belo vino, limunov sok i kolutove limuna. Naseckati mirođiju i ukrčkati sos sa pastrmkom. Posle 5 minuta krčkanja na laganoj vatri poslužiti toplo.

Tagovi