
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za šnenokle:
Belance Belance | 6 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 4 supene kašike supena kašika | |
Mleko Mleko | 1 l l |
Potrebni sastojci za sos i serviranje:
Žumance Žumance | 6 kom. kom. | |
Šećer Šećer | 2 supene kašike supena kašika | |
Vanilin šećer Vanilin šećer | 2 kom. kom. | |
Belo brašno Belo brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Mleko Mleko | ||
Cimet Cimet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠnenokle
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Za početak, odvojite žumanca od belanaca i pripremite šest kašika šećera i dve kašike brašna. Litar mleka zagrejte u šerpici. Dok se mleko greje, umutite belanca sa četiri kašike šećera, tako što ćete postepeno dodavati šećer. Kada mleko proključa, smanjite vatru na minimum i polako dodajte penu od belanaca, kašiku po kašiku, nežno ,,kupajući'' šne u mleku i kuvajući ih oko minut sa po obe strane. Kada budu gotove, ocedite sa njih višak mleka i prebacite ih na tanjir. Proces ponavljajte dok ne potrošite celu penu.
Sos ćete kreirati tako što ćete u žumanca dodati preostali šećer, dve kesice vanilin šećera i brašno, a zatim ćete masu lepo sjediniti, uz dodavanje malo toplog mleka i neprekidno mešanje.
Masu sa žumancima dodajte u šerpicu sa preostalim mlekom, mešajući neprestano i čekajući da mleko provri. Servirajte šnenokle prelivajući sos preko šne, uz dodatak cimeta po želji.
Prijatno!