Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Šnenokle

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za šnenokle:

Belance Belance6 kom. kom.
Šećer Šećer4 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko1 l l

Potrebni sastojci za sos i serviranje:

Žumance Žumance6 kom. kom.
Šećer Šećer2 supene kašike supena kašika
Vanilin šećer Vanilin šećer2 kom. kom.
Belo brašno Belo brašno2 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko
Cimet Cimet

Šnenokle

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(11)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Za početak, odvojite žumanca od belanaca i pripremite šest kašika šećera i dve kašike brašna. Litar mleka zagrejte u šerpici. Dok se mleko greje, umutite belanca sa četiri kašike šećera, tako što ćete postepeno dodavati šećer. Kada mleko proključa, smanjite vatru na minimum i polako dodajte penu od belanaca, kašiku po kašiku, nežno ,,kupajući'' šne u mleku i kuvajući ih oko minut sa po obe strane. Kada budu gotove, ocedite sa njih višak mleka i prebacite ih na tanjir. Proces ponavljajte dok ne potrošite celu penu.

Sos ćete kreirati tako što ćete u žumanca dodati preostali šećer, dve kesice vanilin šećera i brašno, a zatim ćete masu lepo sjediniti, uz dodavanje malo toplog mleka i neprekidno mešanje.

Masu sa žumancima dodajte u šerpicu sa preostalim mlekom, mešajući neprestano i čekajući da mleko provri. Servirajte šnenokle prelivajući sos preko šne, uz dodatak cimeta po želji.

Prijatno!