Deluxe Losos Pasta

Deluxe Losos Pasta image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci za pastu:

    • 100   g taljatele
    •   voda
  • Potrebni sastojci za lososa:

    • 200   g filet lososa
    •   so
    • 1   supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje
  • Potrebni sastojci za sos:

    • 1   glavica crni luk
    • 1   prstohvat so
    • 1   čen beli luk
    • 155   g vrganj
    • 160   g sos od paradajza
    • 1   prstohvat biber
    • 3   kom. špargla
    • 0,5   kom. ljuta papričica
    •   miks začina
    • 2   supene kašike dresing za salate

Priprema

    Proces pripreme:

    Pastu kuvajte nekih 9 minuta. Losos lepo usolite i pržite na maslinovom ulju sa svake strane po 2 minuta. Isecite crni luk i ubacite u prethodno zagrejan tiganj. Dodajte prstohvat soli. Čen belog luka isecite na sitne kockice i dodajte crnom luku. Ocedite vrganje iz tegle i dodajte u tiganj, a potom dodajte paradajz sos i pola kutlače vode u kojoj ste kuvali pastu. Dodajte i jednu kašičicu tuna pesta i začinite manjim prstohvatom bibera. Taljatele izvadite iz vode i ubacite u sos u tiganju. Grubo isecite šparglu i dodajte taljatelama, kao i pola čili papričice. Potom dodajte garam masalu i na samom kraju dresing maslinovo ulje. Servirajte losos preko paste.

    Prijatno!