Proces pripreme:
Deluxe Losos Pasta
Sastojci
2
porcije
-
Potrebni sastojci za pastu:
- 100 g taljatele
- voda
-
Potrebni sastojci za lososa:
- 200 g filet lososa
- so
- 1 supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje
-
Potrebni sastojci za sos:
- 1 glavica crni luk
- 1 prstohvat so
- 1 čen beli luk
- 155 g vrganj
- 160 g sos od paradajza
- 1 prstohvat biber
- 3 kom. špargla
- 0,5 kom. ljuta papričica
- miks začina
- 2 supene kašike dresing za salate
Priprema
Pastu kuvajte nekih 9 minuta. Losos lepo usolite i pržite na maslinovom ulju sa svake strane po 2 minuta. Isecite crni luk i ubacite u prethodno zagrejan tiganj. Dodajte prstohvat soli. Čen belog luka isecite na sitne kockice i dodajte crnom luku. Ocedite vrganje iz tegle i dodajte u tiganj, a potom dodajte paradajz sos i pola kutlače vode u kojoj ste kuvali pastu. Dodajte i jednu kašičicu tuna pesta i začinite manjim prstohvatom bibera. Taljatele izvadite iz vode i ubacite u sos u tiganju. Grubo isecite šparglu i dodajte taljatelama, kao i pola čili papričice. Potom dodajte garam masalu i na samom kraju dresing maslinovo ulje. Servirajte losos preko paste.
Prijatno!