Proces pripreme:
Ćuretina s mlincima
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 500 g file od ćurećih grudi
- 250 g mlinci
- 100 g pršuta
- 100 g suva pečenica
- 130 g gauda sir
- 200 ml neutralna pavlaka
- mirođija
- so
- biber
- suncokretovo ulje
- voda
- peršun
-
Potrebni sastojci za sos:
- 2 glavice crveni luk
- 2 kom. šargarepa
- 3 čena beli luk
- 250 ml bujon od povrća
- 500 ml jogurt
- 400 ml kisela pavlaka
Priprema
Ćuretinu isecite na šnicle, posolite i kratko opecite na suncokretovom ulju dok ne porumeni.
Izvadite ćuretinu i u istom tiganju propržite crveni luk, posolite ga i prosotirajte oko 5 minuta, potom dodajte i šargarepu. Nakon par minuta dodajte i beli luk i povrtni bujon. Kada proključa, dodajte jogurt i kiselu pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte malo sušene mirođije.
Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu na 5 minuta.
Zatim ređajte: sos, ćuretinu, mlince, pršut, pečenicu, gaudu. Proces ponavljate dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju zalijte sa ostatkom sosa i neutralnom pavlakom.
Pecite sve 45 minuta na 200 stepeni. Prilikom serviranja, dekorišite jelo uz pomoć francuskog peršuna.
Prijatno!