Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ćuretina s mlincima

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi500 g g
Mlinci Mlinci250 g g
Pršuta Pršuta100 g g
Suva pečenica Suva pečenica100 g g
Gauda sir Gauda sir130 g g
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka200 ml ml
Mirođija Mirođija
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Voda Voda
Peršun Peršun

Potrebni sastojci za sos:

Crveni luk Crveni luk2 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Beli luk Beli luk3 čena čen
Bujon od povrća Bujon od povrća250 ml ml
Jogurt Jogurt500 ml ml
Kisela pavlaka Kisela pavlaka400 ml ml

Ćuretina s mlincima

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:10 h
(67)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Ćuretinu isecite na šnicle, posolite i kratko opecite na suncokretovom ulju dok ne porumeni.

Izvadite ćuretinu i u istom tiganju propržite crveni luk, posolite ga i prosotirajte oko 5 minuta, potom dodajte i šargarepu. Nakon par minuta dodajte i beli luk i povrtni bujon. Kada proključa, dodajte jogurt i kiselu pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte malo sušene mirođije.

Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu na 5 minuta.

Zatim ređajte: sos, ćuretinu, mlince, pršut, pečenicu, gaudu. Proces ponavljate dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju zalijte sa ostatkom sosa i neutralnom pavlakom.

Pecite sve 45 minuta na 200 stepeni. Prilikom serviranja, dekorišite jelo uz pomoć francuskog peršuna.

Prijatno!