
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi | 500 g g | |
Mlinci Mlinci | 250 g g | |
Pršuta Pršuta | 100 g g | |
Suva pečenica Suva pečenica | 100 g g | |
Gauda sir Gauda sir | 130 g g | |
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka | 200 ml ml | |
Mirođija Mirođija | ||
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | ||
Voda Voda | ||
Peršun Peršun |
Potrebni sastojci za sos:
Crveni luk Crveni luk | 2 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | |
Bujon od povrća Bujon od povrća | 250 ml ml | |
Jogurt Jogurt | 500 ml ml | |
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 400 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listĆuretina s mlincima
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Ćuretinu isecite na šnicle, posolite i kratko opecite na suncokretovom ulju dok ne porumeni.
Izvadite ćuretinu i u istom tiganju propržite crveni luk, posolite ga i prosotirajte oko 5 minuta, potom dodajte i šargarepu. Nakon par minuta dodajte i beli luk i povrtni bujon. Kada proključa, dodajte jogurt i kiselu pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte malo sušene mirođije.
Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu na 5 minuta.
Zatim ređajte: sos, ćuretinu, mlince, pršut, pečenicu, gaudu. Proces ponavljate dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju zalijte sa ostatkom sosa i neutralnom pavlakom.
Pecite sve 45 minuta na 200 stepeni. Prilikom serviranja, dekorišite jelo uz pomoć francuskog peršuna.
Prijatno!