Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Čokoladni sufle

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za čokoladni sufle:

Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje200 g g
Maslac Maslac200 g g
Šećer Šećer6 supene kašike supena kašika
Jaja Jaja4 kom. kom.
Belo brašno Belo brašno100 g g
Kakao prah Kakao prah60 g g
Vanilin šećer Vanilin šećer1 kom. kom.

Potrebni sastojci za karamel orahe:

Orah Orah100 g g
Šećer Šećer100 g g
So So1 prstohvat prstohvat
Med Med2 supene kašike supena kašika

Čokoladni sufle

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(20)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Čokoladu otopite na pari i dodajte maslac. Rabakine premažite prvo maslacem, a potom obložite ih šećerom. U posebnoj činiji umutite jaja sa šećerom tako da dobijete penastu smesu. U drugoj pomešajte brašno i kakao, potom tu mešavinu prosejte u otopljenu čokoladu. Promešajte pa postepeno dodajte i umućena jaja. Mešajte lagano dok se masa ne sjedini, a zatim dodajte i vanilin šećer. Posudice punite do ¾, prebacite na pleh i pecite sufle na 180 stepeni, 10 do 12 minuta.

Za pripremu karamela od oraha, isitnite orahe, stavite u zagrejan tiganj, dodajte šećer i prstohvat soli. Pred sam kraj dodajte i med. Kada ugasite karamel, vodite računa da vam se ne stvrdne tako što ćete s vremena na vreme promešati smesu.

Pri serviranju, karamel od oraha stavite na sufle zajedno sa kuglom sladoleda od vanile.

Prijatno!