
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za čokoladni sufle:
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 200 g g | |
Maslac Maslac | 200 g g | |
Šećer Šećer | 6 supene kašike supena kašika | |
Jaja Jaja | 4 kom. kom. | |
Belo brašno Belo brašno | 100 g g | |
Kakao prah Kakao prah | 60 g g | |
Vanilin šećer Vanilin šećer | 1 kom. kom. |
Potrebni sastojci za karamel orahe:
Orah Orah | 100 g g | |
Šećer Šećer | 100 g g | |
So So | 1 prstohvat prstohvat | |
Med Med | 2 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladni sufle
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Čokoladu otopite na pari i dodajte maslac. Rabakine premažite prvo maslacem, a potom obložite ih šećerom. U posebnoj činiji umutite jaja sa šećerom tako da dobijete penastu smesu. U drugoj pomešajte brašno i kakao, potom tu mešavinu prosejte u otopljenu čokoladu. Promešajte pa postepeno dodajte i umućena jaja. Mešajte lagano dok se masa ne sjedini, a zatim dodajte i vanilin šećer. Posudice punite do ¾, prebacite na pleh i pecite sufle na 180 stepeni, 10 do 12 minuta.
Za pripremu karamela od oraha, isitnite orahe, stavite u zagrejan tiganj, dodajte šećer i prstohvat soli. Pred sam kraj dodajte i med. Kada ugasite karamel, vodite računa da vam se ne stvrdne tako što ćete s vremena na vreme promešati smesu.
Pri serviranju, karamel od oraha stavite na sufle zajedno sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!