Proces pripreme:
Čokoladni sufle
Sastojci
-
Potrebni sastojci za čokoladni sufle:
- 200 g čokolada za kuvanje
- 200 g maslac
- 6 supene kašike šećer
- 4 kom. jaja
- 100 g belo brašno
- 60 g kakao prah
- 1 kom. vanilin šećer
-
Potrebni sastojci za karamel orahe:
- 100 g orah
- 100 g šećer
- 1 prstohvat so
- 2 supene kašike med
Priprema
Čokoladu otopite na pari i dodajte maslac. Rabakine premažite prvo maslacem, a potom obložite ih šećerom. U posebnoj činiji umutite jaja sa šećerom tako da dobijete penastu smesu. U drugoj pomešajte brašno i kakao, potom tu mešavinu prosejte u otopljenu čokoladu. Promešajte pa postepeno dodajte i umućena jaja. Mešajte lagano dok se masa ne sjedini, a zatim dodajte i vanilin šećer. Posudice punite do ¾, prebacite na pleh i pecite sufle na 180 stepeni, 10 do 12 minuta.
Za pripremu karamela od oraha, isitnite orahe, stavite u zagrejan tiganj, dodajte šećer i prstohvat soli. Pred sam kraj dodajte i med. Kada ugasite karamel, vodite računa da vam se ne stvrdne tako što ćete s vremena na vreme promešati smesu.
Pri serviranju, karamel od oraha stavite na sufle zajedno sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!