
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crna čokolada Crna čokolada | 375 g g | |
Jaja Jaja | 2 | |
Maslac Maslac | 200 g g | |
Sušena višnja Sušena višnja | 100 g g | |
Ulje Ulje | ||
Papir za pečenje Papir za pečenje | ||
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
Espreso kafa Espreso kafa | 75 ml ml | |
Žumance Žumance | 1 kom. kom. | |
Baron šećer Baron šećer | 200 g g | |
So So | 1 prstohvat prstohvat | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 80 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladni brownie sa višnjama i kafom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Čokoladu iseckati. 1 kašiku višanja iseći na krupnije komade i odvojiti na stranu. Na pari otopiti 250 g čokolade i puter isečen na kockice, zatim ostaviti da se ohladi.
Jaja, žumance, šećer i so mutiti dok se ne dobije kremasta masa, tako da se šećer istopi. Dodati smesu sa čokoladom. Cele višnje pomešati sa brašnom i praškom za pecivo, dodati espreso i malo promešati. Dodati 100 g isečene čokolade.
Testo sipati u podmazan i papirom za pečenje obložen četvrtasti pleh za pečenje ili kuglof (oko 18 x 22 cm). U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 30 minuta na temperaturi od 180 °C sve dok površina ne postane hrskava, a unutrašnjost kolača ostane još malo meka. Brownies ostaviti da se ohlade u plehu.
Preostalu čokoladu otopiti na pari i kašikom premazati preko brownies tako da se dobiju pruge. Posuti seckanim višnjama i ostaviti da se osuše. Seći na kocke.