Čokoladni brownie sa višnjama i kafom

Čokoladni brownie sa višnjama i kafom image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

15 komada
    • 375   g crna čokolada
    • 2   jaja
    • 200   g maslac
    • 100   g sušena višnja
    •   ulje
    •   papir za pečenje
    • 1   kafena kašičica prašak za pecivo
    • 75   ml espreso kafa
    • 1   kom. žumance
    • 200   g baron šećer
    • 1   prstohvat so
    • 80   g pšenično brašno

Priprema

    Priprema:

    Čokoladu iseckati. 1 kašiku višanja iseći na krupnije komade i odvojiti na stranu. Na pari otopiti 250 g čokolade i puter isečen na kockice, zatim ostaviti da se ohladi.

    Jaja, žumance, šećer i so mutiti dok se ne dobije kremasta masa, tako da se šećer istopi. Dodati smesu sa čokoladom. Cele višnje pomešati sa brašnom i praškom za pecivo, dodati espreso i malo promešati. Dodati 100 g isečene čokolade.

    Testo sipati u podmazan i papirom za pečenje obložen četvrtasti pleh za pečenje ili kuglof (oko 18 x 22 cm). U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 30 minuta na temperaturi od 180 °C sve dok površina ne postane hrskava, a unutrašnjost kolača ostane još malo meka. Brownies ostaviti da se ohlade u plehu.

    Preostalu čokoladu otopiti na pari i kašikom premazati preko brownies tako da se dobiju pruge. Posuti seckanim višnjama i ostaviti da se osuše. Seći na kocke.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 344
Proteini (g) 4
Ugljeni hidrati (g) 34
Masti (g) 20