Priprema:
Čokoladni brownie sa višnjama i kafom
Sastojci
-
- 375 g crna čokolada
- 2 jaja
- 200 g maslac
- 100 g sušena višnja
- ulje
- papir za pečenje
- 1 kafena kašičica prašak za pecivo
- 75 ml espreso kafa
- 1 kom. žumance
- 200 g baron šećer
- 1 prstohvat so
- 80 g pšenično brašno
Priprema
Čokoladu iseckati. 1 kašiku višanja iseći na krupnije komade i odvojiti na stranu. Na pari otopiti 250 g čokolade i puter isečen na kockice, zatim ostaviti da se ohladi.
Jaja, žumance, šećer i so mutiti dok se ne dobije kremasta masa, tako da se šećer istopi. Dodati smesu sa čokoladom. Cele višnje pomešati sa brašnom i praškom za pecivo, dodati espreso i malo promešati. Dodati 100 g isečene čokolade.
Testo sipati u podmazan i papirom za pečenje obložen četvrtasti pleh za pečenje ili kuglof (oko 18 x 22 cm). U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 30 minuta na temperaturi od 180 °C sve dok površina ne postane hrskava, a unutrašnjost kolača ostane još malo meka. Brownies ostaviti da se ohlade u plehu.
Preostalu čokoladu otopiti na pari i kašikom premazati preko brownies tako da se dobiju pruge. Posuti seckanim višnjama i ostaviti da se osuše. Seći na kocke.