Proces pripreme:
Brusketi i punjene šljive
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci za punjene šljive:
- 200 g suve šljive
- 200 g gorgonzola sir
- 200 g pančeta
-
Potrebni sastojci za bruskete:
- 1 kom. francuski baget
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- so
- biber
-
Potrebni sastojci za salatu:
- 500 g kuvana cvekla
- 100 g orah
- 200 g kinoa
- 4 supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
- 4 supene kašike aceto balzamika
- so
- biber
Priprema
Suve šljive namažite gorgonzolom i urolajte svaku u pančetu, a zatim pričvrstite čačkalicom. Šljive prebacite u vatrostalnu činiju, na masan papir i pecite ih u rerni 10-15 minuta, na 200 stepeni.
Isecite baget i prebacite kriške na pleh, na masan papir. Hleb začinite uz maslinovo ulje i krupnu so, kako i biber u prahu. Baget stavite u rernu na 200 stepeni na nekoliko minuta, sve vreme prateći boju hleba.
Orahe za salatu iseckajte u secku, zatim dodajte ih u činiju sa cveklom, dodajući i belu kinou koju ste prethodno skuvali (razmera 2:1, vreme kuvanja 10 minuta u ključaloj vodi). Salatu začinite uz pomoć maslinovog ulja, balsamica, malo soli i bibera, a zatim sjedinite sastojke.
Servirajte salatu i šljive preko brusketa i uživajte!
Prijatno!