Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Brusketi i punjene šljive

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za punjene šljive:

Suve šljive Suve šljive200 g g
Gorgonzola sir Gorgonzola sir200 g g
Pančeta Pančeta200 g g

Potrebni sastojci za bruskete:

Francuski baget Francuski baget1 kom. kom.
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje
So So
Biber Biber

Potrebni sastojci za salatu:

Kuvana cvekla Kuvana cvekla500 g g
Orah Orah100 g g
Kinoa Kinoa200 g g
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje4 supene kašike supena kašika
Aceto balzamika Aceto balzamika4 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber

Brusketi i punjene šljive

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

40 min
(10)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Suve šljive namažite gorgonzolom i urolajte svaku u pančetu, a zatim pričvrstite čačkalicom. Šljive prebacite u vatrostalnu činiju, na masan papir i pecite ih u rerni 10-15 minuta, na 200 stepeni.

Isecite baget i prebacite kriške na pleh, na masan papir. Hleb začinite uz maslinovo ulje i krupnu so, kako i biber u prahu. Baget stavite u rernu na 200 stepeni na nekoliko minuta, sve vreme prateći boju hleba.

Orahe za salatu iseckajte u secku, zatim dodajte ih u činiju sa cveklom, dodajući i belu kinou koju ste prethodno skuvali (razmera 2:1, vreme kuvanja 10 minuta u ključaloj vodi). Salatu začinite uz pomoć maslinovog ulja, balsamica, malo soli i bibera, a zatim sjedinite sastojke.

Servirajte salatu i šljive preko brusketa i uživajte!

Prijatno!