Brusketi i punjene šljive

Brusketi i punjene šljive image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 25 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za punjene šljive:

    • 200   g suve šljive
    • 200   g gorgonzola sir
    • 200   g pančeta
  • Potrebni sastojci za bruskete:

    • 1   kom. francuski baget
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   so
    •   biber
  • Potrebni sastojci za salatu:

    • 500   g kuvana cvekla
    • 100   g orah
    • 200   g kinoa
    • 4   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 4   supene kašike aceto balzamika
    •   so
    •   biber

Priprema

    Proces pripreme:

    Suve šljive namažite gorgonzolom i urolajte svaku u pančetu, a zatim pričvrstite čačkalicom. Šljive prebacite u vatrostalnu činiju, na masan papir i pecite ih u rerni 10-15 minuta, na 200 stepeni.

    Isecite baget i prebacite kriške na pleh, na masan papir. Hleb začinite uz maslinovo ulje i krupnu so, kako i biber u prahu. Baget stavite u rernu na 200 stepeni na nekoliko minuta, sve vreme prateći boju hleba.

    Orahe za salatu iseckajte u secku, zatim dodajte ih u činiju sa cveklom, dodajući i belu kinou koju ste prethodno skuvali (razmera 2:1, vreme kuvanja 10 minuta u ključaloj vodi). Salatu začinite uz pomoć maslinovog ulja, balsamica, malo soli i bibera, a zatim sjedinite sastojke.

    Servirajte salatu i šljive preko brusketa i uživajte!

    Prijatno!