Bečka šnicla

Bečka šnicla image
Težina pripreme Teško
Priprema 5 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 4   kom. svinjska šnicla
    • 2   kom. jaja
    • 0,5   šolje belo brašno
    • 100   g prezle
    •   supene kašike pšenični griz
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Za ovaj recept najbolje je da koristite veće duboke tanjire u koje ćete rasporediti sledeće: u jednom, jaja umućena sa soli i biberom; u drugom brašno i u trećem pomešane prezle i griz. Zagrejte ulje u tiganju. Svaku šniclu uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje pa u prezle sa grizom i onda

    pržite sa obe strane dok ne porumeni. Servirajte uz pomfrit ili krompir pripremljen po želji i uživajte!

    Prijatno!