Bataci u sosu od sira

Bataci u sosu od sira image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 40 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   pakovanje pileći batak i karabatak
    • 200   ml bujon od povrća
    • 200   ml mleko
    • 300   ml pavlaka za kuvanje
    • 200   g carski sir
    • 100   g gorgonzola sir
    • 140   g topljeni sir
    • 0,5   supene kašike belo brašno
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Odvojite batak od karabatka, posolite i pobiberite, nakon čega kratko propržite na ulju. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da odmore. U ulje dodajte brašno, zatim nalijte povrtnim bujonom, mlekom i neutralnom pavlakom. Kada sve proključa, postepeno dodajte carski sir, topljeni sir i gorgonzolu i mešajte. Pazite da da ringla bude na najnižoj temperaturi. Batake premestite u tepsiju, prelijte sosom i dodajte seckanu gorgonzolu. Pecite u rerni na 180 C 40 minuta.

    Prijatno!