Priprema:
Bataci u sosu od sira
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 pakovanje pileći batak i karabatak
- 200 ml bujon od povrća
- 200 ml mleko
- 300 ml pavlaka za kuvanje
- 200 g carski sir
- 100 g gorgonzola sir
- 140 g topljeni sir
- 0,5 supene kašike belo brašno
- so
- biber
- suncokretovo ulje
Priprema
Odvojite batak od karabatka, posolite i pobiberite, nakon čega kratko propržite na ulju. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da odmore. U ulje dodajte brašno, zatim nalijte povrtnim bujonom, mlekom i neutralnom pavlakom. Kada sve proključa, postepeno dodajte carski sir, topljeni sir i gorgonzolu i mešajte. Pazite da da ringla bude na najnižoj temperaturi. Batake premestite u tepsiju, prelijte sosom i dodajte seckanu gorgonzolu. Pecite u rerni na 180 C 40 minuta.
Prijatno!