
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak | 1 pakovanja pakovanje | |
Bujon od povrća Bujon od povrća | 200 ml ml | |
Mleko Mleko | 200 ml ml | |
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje | 300 ml ml | |
Carski sir Carski sir | 200 g g | |
Gorgonzola sir Gorgonzola sir | 100 g g | |
Topljeni sir Topljeni sir | 140 g g | |
Belo brašno Belo brašno | 0,5 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBataci u sosu od sira
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Odvojite batak od karabatka, posolite i pobiberite, nakon čega kratko propržite na ulju. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da odmore. U ulje dodajte brašno, zatim nalijte povrtnim bujonom, mlekom i neutralnom pavlakom. Kada sve proključa, postepeno dodajte carski sir, topljeni sir i gorgonzolu i mešajte. Pazite da da ringla bude na najnižoj temperaturi. Batake premestite u tepsiju, prelijte sosom i dodajte seckanu gorgonzolu. Pecite u rerni na 180 C 40 minuta.
Prijatno!