Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Bataci u sosu od sira

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak1 pakovanja pakovanje
Bujon od povrća Bujon od povrća200 ml ml
Mleko Mleko200 ml ml
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje300 ml ml
Carski sir Carski sir200 g g
Gorgonzola sir Gorgonzola sir100 g g
Topljeni sir Topljeni sir140 g g
Belo brašno Belo brašno0,5 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Bataci u sosu od sira

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Odvojite batak od karabatka, posolite i pobiberite, nakon čega kratko propržite na ulju. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da odmore. U ulje dodajte brašno, zatim nalijte povrtnim bujonom, mlekom i neutralnom pavlakom. Kada sve proključa, postepeno dodajte carski sir, topljeni sir i gorgonzolu i mešajte. Pazite da da ringla bude na najnižoj temperaturi. Batake premestite u tepsiju, prelijte sosom i dodajte seckanu gorgonzolu. Pecite u rerni na 180 C 40 minuta.

Prijatno!