Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Baklava

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Orah Orah300 g g
Suvo grožđe Suvo grožđe100 g g
Kore za pitu Kore za pitu1 pakovanja pakovanje
Šećer Šećer900 g g
Voda Voda1 l l
Limun Limun1 kom. kom.
Nana Nana
Pistaći Pistaći

Baklava

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Za pripremu lajtera sipajte vodu u šerpu, dodajte šećer i jedan ceo limun koji ste isekli na tanke kolutove. Orahe sameljite, stavite u činiju u koju ćete dodati suvo grožđe i svežu nanu. Pomešajte. Kore isecite na pola, stavite napravljeni fil u desni ćošak, preklopite i napravite trougao. Baklavu pecite na 170 C 15-20minuta. Kada se baklava ispeče, prelijte je lajterom i ostavite u frižideru da se ohladi. Na kraju pospite baklavu pistaćima.

Prijatno!