
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Orah Orah | 300 g g | |
Suvo grožđe Suvo grožđe | 100 g g | |
Kore za pitu Kore za pitu | 1 pakovanja pakovanje | |
Šećer Šećer | 900 g g | |
Voda Voda | 1 l l | |
Limun Limun | 1 kom. kom. | |
Nana Nana | ||
Pistaći Pistaći |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBaklava
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za pripremu lajtera sipajte vodu u šerpu, dodajte šećer i jedan ceo limun koji ste isekli na tanke kolutove. Orahe sameljite, stavite u činiju u koju ćete dodati suvo grožđe i svežu nanu. Pomešajte. Kore isecite na pola, stavite napravljeni fil u desni ćošak, preklopite i napravite trougao. Baklavu pecite na 170 C 15-20minuta. Kada se baklava ispeče, prelijte je lajterom i ostavite u frižideru da se ohladi. Na kraju pospite baklavu pistaćima.
Prijatno!