
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Orah Orah | 300 g g | ||
Suvo grožđe Suvo grožđe | 100 g g | ||
Kore za pitu Kore za pitu | 1 pakovanja pakovanje | ||
Šećer Šećer | 900 g g | ||
Voda Voda | 1 l l | ||
Limun Limun | 1 kom. kom. | ||
Nana Nana | |||
Pistaći Pistaći |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBaklava
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za pripremu lajtera sipajte vodu u šerpu, dodajte šećer i jedan ceo limun koji ste isekli na tanke kolutove. Orahe sameljite, stavite u činiju u koju ćete dodati suvo grožđe i svežu nanu. Pomešajte. Kore isecite na pola, stavite napravljeni fil u desni ćošak, preklopite i napravite trougao. Baklavu pecite na 170 C 15-20minuta. Kada se baklava ispeče, prelijte je lajterom i ostavite u frižideru da se ohladi. Na kraju pospite baklavu pistaćima.
Prijatno!