Baklava

Baklava image
Težina pripreme Srednje
Priprema 25 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 300   g orah
    • 100   g suvo grožđe
    • 1   pakovanje kore za pitu
    • 900   g šećer
    • 1   l voda
    • 1   kom. limun
    •   nana
    •   pistaći

Priprema

    Priprema:

    Za pripremu lajtera sipajte vodu u šerpu, dodajte šećer i jedan ceo limun koji ste isekli na tanke kolutove. Orahe sameljite, stavite u činiju u koju ćete dodati suvo grožđe i svežu nanu. Pomešajte. Kore isecite na pola, stavite napravljeni fil u desni ćošak, preklopite i napravite trougao. Baklavu pecite na 170 C 15-20minuta. Kada se baklava ispeče, prelijte je lajterom i ostavite u frižideru da se ohladi. Na kraju pospite baklavu pistaćima.

    Prijatno!