Ćureće rolnice sa povrćem i pirinčem

Glavno jelo

45 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 3 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 45 min.

Priprema:

Crni luk očistiti i iseckati na kockice. Šnicle od ćuretine oprati i sa obe strane utrljati malo soli i bibera. Zatim jednu stranu premazati 1 kašikom sira sa začinskim biljem i uviti u rolnu, pričvrstiti drvenim štapićem.  

Zagrejati ulje u tiganju, rolnice zapeći sa svih strana oko 5 minuta. Izvaditi ih, i ostaviti sa strane. Crni luk, zamrznute kolutove šargarepe i grašak sipati u tiganj i pržiti 3 minuta, uz povremeno mešanje. Preliti pilećom supom. Dodati rolnice i sve poklopljeno kuvati 15 minuta.   

U međuvremenu u loncu zagrejati vodu dok ne provri, malo posoliti i u nju staviti kese sa pirinčem. Kuvati oko 15 minuta. Kese ocediti i izvaditi pirinač. Sos od povrća začiniti soja sosom. Dodati gustin i zagrejati dok se sos malo ne stegne. Servirati sa pirinčem i rolnicama od ćuretine.

Savet: Ako su šnicle suviše debele za uvijanje, pre začinjavanja ih pokriti folijom i tučkom ih pažljivo izlupati da budu tanje.

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

701 kcal po osobi

2935 kJ

Masti

16 g

Ugljeni hidrati

73 g

Protein

55 g