Đevrek sa salatom od piletine

Večera

45 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 2 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 45 min.

Priprema:

File od pilećih grudi oprati, osušiti i posuti po površini so, biber i mlevenu papriku. U vrelom ulju peći 2 minuta sa svake strane. Preliti likerom od višnje i, u zavisnosti od debljine mesa, poklopljeno dinstati još 10-12 minuta, po potrebi dodati još malo vode. Ostaviti da se ohladi (sačuvati sok od prženja), zatim meso iseći na male komade.

Koren celera očistiti i iseći na kolutove. Pripremiti mandarine i dodatno iscediti 1 kašiku soka. Crni luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove.

Majonez, jogurt, sok od mandarine, sos od prženja mesa, smešu bibera i limuna i so pomešati i začiniti. Izmešati sa pripremljenim sastojcima i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.   

Za serviranje rukolu očistiti, oprati i osušiti. Đevreke preseći na pola, malo ispeći i namazati puterom. Posuti rukolom i premazati salatom od piletine.  

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

617 kcal po osobi

2580 kJ

Masti

33 g

Ugljeni hidrati

39 g

Protein

30 g