Zalogajčići od badema i kajsija

Dezert

50 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 2 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 50 min.

Priprema:

Kajsije oprati, prepoloviti i izvaditi košticu. Badem sitno samleti i pomešati sa brašnom i praškom za pecivo.  

Slatku pavlaku polučvrsto umutiti sa šećerom i soli. Jaja dodati jedno po jedno, uz stalno mućenje. Mešavinu brašna i badema pomešati, da se dobije glatko testo. Testo sipati u dubok pleh obložen papirom za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti polutke kajsija.  

Kolač peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200 °C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kolač ohladiti, a zatim ga iseći na komade. Kvark pomešati sa voćnim namazom, pre serviranja sipati po jednu kašiku na svaki komad kolača.  

Savet: Van sezone kajsija možete da upotrebite i 600 g oceđenih kajsija iz konzerve. 

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

370 kcal po osobi

1552 kJ

Masti

19 g

Ugljeni hidrati

38 g

Protein

10 g