Kafa sa pomorandžom i cimetom

Pića

20 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 3 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 20 min.

Priprema:

Pomorandžu oprati vrelom vodom i osušiti. Pomoću sprave za vađenje ploda izvaditi nekoliko tankih traka pomorandže i staviti ih na hladno. Preostalu koru tanko oljuštiti, staviti da provri sa štapićima cimeta i 700 ml vode. Kuvati 5 minuta. Dodati kafu i šećer, skinuti sa ringle i pokriveno ostaviti da odstoji 5 minuta. 

U međuvremenu zagrejati mleko i pustiti da zapeni. Sipati kafu kroz sitno sito u 4 šolje i u svaku dodati malo pene od mleka. Posuti cimetom, ukrasiti trakama pomorandže i odmah poslužiti. 

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

84 kcal po osobi

351 kJ

Masti

1 g

Ugljeni hidrati

17 g

Protein

1 g