« Nazad

Sočivo sa špeclama i viršlama

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

70 min.
(5)
Trajanje
Težina
5 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 70 min.

Priprema:

Ostaviti sočivo preko noći da smekša u hladnoj vodi. Iseckati crni luk, kao i povrće za supu, a peršun naročito sitno iseckati. Alpenfest alpsku slaninu iseckati na fine kockice. Propržiti polovinu slanine na vrućem ulju jedan minut. Dodati crni luk i povrće (bez peršuna) i dinstati 2 do 3 minuta. Ocediti sočivo, dodati vodu, začine i lovorov list i ostaviti da se prokuva 5 minuta. Oljuštiti krompir i sitno narendati. Dodati sočivu i poklopljeno kuvati još 10 minuta.

Skuvati špecle u posoljenoj vodi.

Po ukusu začiniti sočivo biberom i sirćetom, a zatim izvaditi lovorov list. Zagrejati Alpenfest dimljene viršle u vrućoj vodi. Preostalu slaninu dobro ispržiti u podmazanom tiganju, a zatim je izvaditi. Zatim u tiganju rastopiti maslac i dodati preko njega špecle. Oceđene viršle i sočivo servirati jedno pored drugog, a zatim posuti preko njih slaninu i peršun.