« Nazad

Čokoladni brownie sa višnjama i kafom

Dezert

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(8)
Trajanje
Težina
8 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 60 min.

Priprema:

Čokoladu iseckati. 1 kašiku višanja iseći na krupnije komade i odvojiti na stranu. Na pari otopiti 250 g čokolade i puter isečen na kockice, zatim ostaviti da se ohladi. 

Jaja, žumance, šećer i so mutiti dok se ne dobije kremasta masa, tako da se šećer istopi. Dodati smesu sa čokoladom. Cele višnje pomešati sa brašnom i praškom za pecivo, dodati espreso i malo promešati. Dodati 100 g isečene čokolade.  

Testo sipati u podmazan i papirom za pečenje obložen četvrtasti pleh za pečenje ili kuglof (oko 18 x 22 cm). U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 30 minuta na temperaturi od 180 °C sve dok površina ne postane hrskava, a unutrašnjost kolača ostane još malo meka. Brownies ostaviti da se ohlade u plehu.  

Preostalu čokoladu otopiti na pari i kašikom premazati preko brownies tako da se dobiju pruge. Posuti seckanim višnjama i ostaviti da se osuše. Seći na kocke.