« Nazad

Čizkejk sa čokoladom i bananom

Dezert

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(2)
Trajanje
Težina
2 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 90 min.

Priprema:

80 g putera iseći na kocke, dodati 60 g šećera u prahu, žumance, so, brašno i kakao i umesiti glatko testo. Po potrebi dodati 1-2 kašike hladne vode. Testo brašnjavim prstima utisnuti u podmazan kalup sa odvojivim dnom, koje je obloženo papirom za pečenje (Ø 26 cm), na više mesta izbosti viljuškom, i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Testo zatim pokriti papirom za pečenje i napuniti ga orašastim plodovima. U prethodno zagrejanoj pećnici peći 10 minuta na temperaturi od 200 °C. Papir i orašaste plodove izvaditi, i peći još 3 minuta. Malo ohladiti. Temperaturu pećnice smanjiti na 170 °C. 

U međuvremenu pomešati svež sir, maskarpone, jaja, preostali vanilin i šećer u prahu. Banane oljuštiti, iseći na kocke i dodati u krem. Krem sipati na prethodno ispečenu koru i u vreloj pećnici peći oko 35 minuta, dok krem ne postane čvrst. Kolač ostaviti u isključenoj pećnici 5 minuta, izvaditi ga i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohladi.  

Čizkejk izvaditi iz kalupa. Banana čips usitniti. Čokoladu iseckati i sa ostalim puterom otopiti na pari. Ostaviti malo da se rashladi, a zatim tanko premazati preko čizkejka. Posuti banana čipsom i ostaviti da se stegne. 

Savet: Čizkejk će biti još ukusniji ako ga ostavite da odstoji jedan dan na hladnom mestu.