Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pogača sa maslinama na roštilju

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Pšenično brašno Pšenično brašno430 g g
Crne masline Crne masline25 g g
Kvasac Kvasac1 kom. kom.
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje4 - 5 supene kašike supena kašika
Šećer Šećer0,5 kafene kašičice kafena kašičica
So So1 kafene kašičice kafena kašičica
Zelene masline Zelene masline25 g g

Pogača sa maslinama na roštilju

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(16)

Proces pripreme

Priprema:

Pomešati 400 g brašna, šećer i so. Kvasac rastopiti u 250 ml mlake vode, i sa 3 kašike ulja sipati u brašno. Mesiti 2-3 minuta dok testo ne postane glatko. Pokriveno testo ostaviti oko 60 minuta na toplom da nadođe.

Masline iseckati i pomešati sa preostalim brašnom. Dodati u kiselo testo, i na radnoj površini posutoj brašnom podeliti na 8 porcija. Ostaviti 10 minuta da miruje, a zatim svaku porciju razviti u pogaču (prečnika oko 15 cm), pritom posuti sa malo brašna.

Pogače sa obe strane tanko premazati preostalim uljem, i na vrelom roštilju peći sa svake strane 3-4 minuta. Pre serviranja ostaviti da se malo prohlade.

Savet: Ukoliko pripremate pogače ranije, nakon što razvijete testo na plehu posutom brašnom ili poslužavniku, ostavite testo u frižideru. Pre pečenja premažite ih uljem.

Ishrana

Masti11 g Ugljeni hidrati40 g Proteini6 g kCal294 kJ1232