Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pileći paprikaš sa knedlama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileći batak i karabatak Pileći batak i karabatak3 kom. kom.
Crni luk Crni luk3 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Peršun Peršun
Miks začina Miks začina1 supene kašike supena kašika
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika2 supene kašike supena kašika
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Voda Voda2 dl dl
Jaja Jaja2 kom. kom.
Pšenični griz Pšenični griz100 g g

Pileći paprikaš sa knedlama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

40 min
(12)

Proces pripreme

Priprema:

Pileće batake odvojiti od karabataka. Posloliti i pobiberiti. Meso staviti u već zagrejano ulje da porumeni sa obe strane.

Izvaditi meso i u šerpu sipati iseckani luk, šargarepu, koren peršuna i beli luk. U prodinstano povrće dodati slatku začinsku papriku i mešavinu začina.

Vratiti piletinu, naliti vodu i ostaviti da se kuva. Za to vreme pripremiti smesu za knedle.

U činiji umutiti dva jaja, kašičicu soli i malo bibera. Zatim dodati pšenični griz i dobro promešati.

Kada je piletina skoro skuvana, kašikom praviti knedle i ubaciti ih u paprikaš. Ostaviti da se krčka još 5 minuta.

Prijatno!