Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Interesuju vas najukusniji recepti Srbije?   Dobro došli u Repete uz Lidl!  U ovom ekskluzivnom serijalu pokazaćemo vam kako da lako pripremite omiljena jela vašeg detinjstva – i otkrijete neka nova! Sve od nephodnih sastojaka možete pronaći u Lidl prodavnici blizu vas.

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Paradajz Paradajz6 - 10 kom. kom.
Šampinjoni Šampinjoni400 g g
Kajmak namaz Kajmak namaz2 supene kašike supena kašika
Jaja Jaja2 kom. kom.
Beli luk Beli luk2 - 3 čena čen
So So
Ruzmarin Ruzmarin
Bosiljak Bosiljak

Paradajz punjen pečurkama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(121)

Proces pripreme

Priprema:

Odsecite ’’poklopac’’ pri vrhu svakog paradajza i izdubite paradajz kašičicom. Sačuvajte čvrste izdubljene delove, a tečnosti i semenke sklonite.

Isecite pečurke, ubacite ih u blender i tu dodajte čvrste ostatke od paradajza i beli luk. Posolite, dodajte svež bosiljak i ruzmarin. Zatim, sve lepo izblendajte i tu smesu koristite kako biste napunili svaki paradajz, koji zatim ređajte u tepsiju ili posudu za pečenje. U posebnoj činiji razbijte dva jaja, stavite kašičicu soli i dve kašike kajmak namaza. Dobro promešajte i ovo koristite kako biste sipali u unutrašnjost svakog paradajza.

Na kraju poklopite svaki paradajz njegovim gornjim delom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta, na 180 stepeni.