Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Korpice od susama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za korpice:

Pšenično brašno Pšenično brašno300 g g
Prašak za pecivo Prašak za pecivo1 kom. kom.
So So1 kafene kašičice kafena kašičica
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 dl dl
Pivo Pivo1 dl dl
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje3 -4 supene kašike supena kašika

Potrebni sastojci za nadev:

Pečena paprika Pečena paprika3 kom. kom.
Crveni pasulj Crveni pasulj50 g g
Beli sir Beli sir100 g g
Biber Biber
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika0,5 kafene kašičice kafena kašičica

Korpice od susama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

0:20 min
(6)

Proces pripreme

Vreme pripreme: 0:40

Priprema:

U posudu za mešenje sipati meko pšenično belo brašno, susam, so i prašak za pecivo. Promešati pa dodati pivo i suncokretovo ulje. Od ove smese umesiti testo i razvući ga što tanje.

Uz pomoć modle ili čaše napraviti krugove i stavljati ih u kalup za mafine. Svaki krug testa prstima priljubiti u udubljenje i ako je potrebno još malo podići testo i utapkati ga u stranice kalupa. Korpice peći na oko 170 stepeni, 20 minuta.

Dok se korpice peku, pripremiti nadev. U blenderu samleti pasulj i pečenu papriku. Smesu presuti i u činiju i dodati joj slani sir koji je potrebno izgnječiti i sjediniti sve zajedno. Zatim dodati so, biber i čili papriku.

Dobijenom smesom napuniti korpice.

Prijatno!