Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Kafa sa pomorandžom i cimetom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Pomorandža Pomorandža1 kom. kom.
Cimet Cimet
Instant kafa Instant kafa4 supene kašike supena kašika
Baron šećer Baron šećer4 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko150 ml ml

Kafa sa pomorandžom i cimetom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

0:20 min
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Pomorandžu oprati vrelom vodom i osušiti. Pomoću sprave za vađenje ploda izvaditi nekoliko tankih traka pomorandže i staviti ih na hladno. Preostalu koru tanko oljuštiti, staviti da provri sa štapićima cimeta i 700 ml vode. Kuvati 5 minuta. Dodati kafu i šećer, skinuti sa ringle i pokriveno ostaviti da odstoji 5 minuta.

U međuvremenu zagrejati mleko i pustiti da zapeni. Sipati kafu kroz sitno sito u 4 šolje i u svaku dodati malo pene od mleka. Posuti cimetom, ukrasiti trakama pomorandže i odmah poslužiti.

Ishrana

Masti1gUgljeni hidrati17gProteini1gkCal84gkJ351g

Tagovi

Piće