
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1,5 glavice glavica | ||
Supa od mesa Supa od mesa | 1,75 - 2 l l | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Crvena paprika Crvena paprika | 600 g g | ||
Žuta paprika Žuta paprika | 600 g g | ||
Zelena paprika Zelena paprika | 600 g g | ||
Peršun Peršun | 250 g g | ||
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | ||
Zelen za supu Zelen za supu | 300 g g | ||
Juneće meso Juneće meso | 1 kg kg | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 4 supene kašike supena kašika | ||
Crveno vino Crveno vino | 75 ml ml | ||
Lovorov list Lovorov list | 1 listića listić | ||
Zemička Zemička | 2,5 kom. kom. | ||
Prezle Prezle | 30 g g | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Muskatni oraščić Muskatni oraščić | |||
Maslac Maslac | 1 supene kašike supena kašika | ||
Mleko Mleko | 150 ml ml | ||
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 100 g g |
Gulaš sa knedlama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Povrće za supu očistiti, odnosno oljuštiti i iseći ga na veće kockice. 1 glavicu crnog luka očistiti i iseckati. Juneće meso za čorbu oprati, eventualno ukloniti žile i iseći na kocke. U zagrejanom ulju propržiti meso na jakoj vatri i izvaditi ga iz lonca. Povrće za supu i crni luk izdinstati u masnoći od mesa, kada je gotovo ponovo dodati meso. Crno vino i 1,5 l supe od mesa doliti, dodati so, biber, mlevenu papriku i lovor i kuvati poklopljeno 90 minuta, pritom povremeno promešati, i po potrebi dodati još supe. Papriku očistiti, iseći na veće kocke. Dodati je u čorbu, kuvati još 30 minuta dok ne omekša.
U međuvremenu, za knedle iseći zemičke na tanke kriške. Zagrejati mleko, preliti ga preko zemički i ostaviti da se ohladi. Preostalu polovinu glavice crnog luka očistiti, iseckati i u vrelom puteru dinstati dok ne dobije braon boju. Listiće peršuna odvojiti i iseckati. Pomešati sa jajetom, crnim lukom i zemičkama, dodati so, biber i muskatni orašćić po želji. Ako je smesa suviše mekana, dodati prezle. Od smese napraviti oko 20 malih knedli, i kuvati ih 5-7 minuta u blago ključaloj, slanoj vodi, i jednom ihokrenuti.
Čorbu začiniti, dodati oceđene knedle i servirati sa po jednom kašikom kisele pavlake.