Gulaš sa knedlama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crni luk Crni luk 1,5 glavice glavica
Supa od mesa Supa od mesa 1,75 - 2 l l
So So
Biber Biber
Crvena paprika Crvena paprika 600 g g
Žuta paprika Žuta paprika 600 g g
Zelena paprika Zelena paprika 600 g g
Peršun Peršun 250 g g
Jaja Jaja 1 kom. kom.
Zelen za supu Zelen za supu 300 g g
Juneće meso Juneće meso 1 kg kg
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje 4 supene kašike supena kašika
Crveno vino Crveno vino 75 ml ml
Lovorov list Lovorov list 1 listića listić
Zemička Zemička 2,5 kom. kom.
Prezle Prezle 30 g g
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika 1 kafene kašičice kafena kašičica
Muskatni oraščić Muskatni oraščić
Maslac Maslac 1 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko 150 ml ml
Kisela pavlaka Kisela pavlaka 100 g g

Gulaš sa knedlama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Podeli recept
2:30 h
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Povrće za supu očistiti, odnosno oljuštiti i iseći ga na veće kockice. 1 glavicu crnog luka očistiti i iseckati. Juneće meso za čorbu oprati, eventualno ukloniti žile i iseći na kocke. U zagrejanom ulju propržiti meso na jakoj vatri i izvaditi ga iz lonca. Povrće za supu i crni luk izdinstati u masnoći od mesa, kada je gotovo ponovo dodati meso. Crno vino i 1,5 l supe od mesa doliti, dodati so, biber, mlevenu papriku i lovor i kuvati poklopljeno 90 minuta, pritom povremeno promešati, i po potrebi dodati još supe. Papriku očistiti, iseći na veće kocke. Dodati je u čorbu, kuvati još 30 minuta dok ne omekša.

U međuvremenu, za knedle iseći zemičke na tanke kriške. Zagrejati mleko, preliti ga preko zemički i ostaviti da se ohladi. Preostalu polovinu glavice crnog luka očistiti, iseckati i u vrelom puteru dinstati dok ne dobije braon boju. Listiće peršuna odvojiti i iseckati. Pomešati sa jajetom, crnim lukom i zemičkama, dodati so, biber i muskatni orašćić po želji. Ako je smesa suviše mekana, dodati prezle. Od smese napraviti oko 20 malih knedli, i kuvati ih 5-7 minuta u blago ključaloj, slanoj vodi, i jednom ihokrenuti.

Čorbu začiniti, dodati oceđene knedle i servirati sa po jednom kašikom kisele pavlake.

Ishrana

Masti26gUgljeni hidrati23gProteini45gkCal548kJ2296

Više recepata za vas!

Začinjeni ćevapi na aromatizovanoj palenti

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Začinjeni ćevapi na aromatizovanoj palenti
0:40 min
(7)
Roštiljske kobasice sa umakom od senfa

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Roštiljske kobasice sa umakom od senfa
0:20 min
(11)
Pileći bataci na roštilju

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Pileći bataci na roštilju
0:45 min
(2)
Kaša od povrća i krompira sa junećim mesom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Kaša od povrća i krompira sa junećim mesom
2:00 h
(2)
Kaša od povrća kao početak kašaste ishrane

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Kaša od povrća kao početak kašaste ishrane
0:20 min
(1)
Punjena keleraba

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Punjena keleraba
1:00 h
(3)
Dinstano povrće - boranija i krompir sa fetom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Dinstano povrće - boranija i krompir sa fetom
1:00 h
(17)
Tortilje sa lososom, zelenom salatom i jajetom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Tortilje sa lososom, zelenom salatom i jajetom
0:25 min
(10)
Ćureći batak u saftu od rena

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Ćureći batak u saftu od rena
0:45 min
(7)
Ćureće grudi sa prazilukom i umakom od soja sosa

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Ćureće grudi sa prazilukom i umakom od soja sosa
0:30 min
(6)
Bolonjeze sos

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Bolonjeze sos
1:00 h
(3)
Srpski čorbasti pasulj

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Srpski čorbasti pasulj
1:00 h
(9)
Brzi veganski burger

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Brzi veganski burger
0:25 min
(6)
Paradajz punjen pečurkama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Paradajz punjen pečurkama
0:20 min
(5)
Musaka od belog mesa

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Musaka od belog mesa
0:30 min
(3)