Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Đevrek sa salatom od piletine

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 kafene kašičice kafena kašičica
Mladi crni luk Mladi crni luk2 kom. kom.
Jogurt Jogurt1 - 2 supene kašike supena kašika
Maslac Maslac2 supene kašike supena kašika
Pileći file Pileći file400 g g
So So
Biber Biber
Uljana repica Uljana repica1 supene kašike supena kašika
Koren celera Koren celera150 g g
Mandarine Mandarine75 g g
Rukola Rukola50 g g
Mešavina bibera i limuna Mešavina bibera i limuna
Majonez Majonez70 g g
Đevrek sa susamom ili makom Đevrek sa susamom ili makom4 kom. kom.
Liker od višnje Liker od višnje50 ml ml

Đevrek sa salatom od piletine

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(18)

Proces pripreme

Priprema:

File od pilećih grudi oprati, osušiti i posuti po površini so, biber i mlevenu papriku. U vrelom ulju peći 2 minuta sa svake strane. Preliti likerom od višnje i, u zavisnosti od debljine mesa, poklopljeno dinstati još 10-12 minuta, po potrebi dodati još malo vode. Ostaviti da se ohladi (sačuvati sok od prženja), zatim meso iseći na male komade.

Koren celera očistiti i iseći na kolutove. Pripremiti mandarine i dodatno iscediti 1 kašiku soka. Crni luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove.

Majonez, jogurt, sok od mandarine, sos od prženja mesa, smešu bibera i limuna i so pomešati i začiniti. Izmešati sa pripremljenim sastojcima i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.

Za serviranje rukolu očistiti, oprati i osušiti. Đevreke preseći na pola, malo ispeći i namazati puterom. Posuti rukolom i premazati salatom od piletine.

Ishrana

Masti33 g Ugljeni hidrati39 g Proteini30 g kCal617 kJ2580

Tagovi

Večera