Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Čokoladni brownie sa višnjama i kafom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crna čokolada Crna čokolada375 g g
Jaja Jaja2
Maslac Maslac200 g g
Sušena višnja Sušena višnja100 g g
Ulje Ulje
Papir za pečenje Papir za pečenje
Prašak za pecivo Prašak za pecivo1 kafene kašičice kafena kašičica
Espreso kafa Espreso kafa75 ml ml
Žumance Žumance1 kom. kom.
Baron šećer Baron šećer200 g g
So So1 prstohvat prstohvat
Pšenično brašno Pšenično brašno80 g g

Čokoladni brownie sa višnjama i kafom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(50)

Proces pripreme

Priprema:

Čokoladu iseckati. 1 kašiku višanja iseći na krupnije komade i odvojiti na stranu. Na pari otopiti 250 g čokolade i puter isečen na kockice, zatim ostaviti da se ohladi.

Jaja, žumance, šećer i so mutiti dok se ne dobije kremasta masa, tako da se šećer istopi. Dodati smesu sa čokoladom. Cele višnje pomešati sa brašnom i praškom za pecivo, dodati espreso i malo promešati. Dodati 100 g isečene čokolade.

Testo sipati u podmazan i papirom za pečenje obložen četvrtasti pleh za pečenje ili kuglof (oko 18 x 22 cm). U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 30 minuta na temperaturi od 180 °C sve dok površina ne postane hrskava, a unutrašnjost kolača ostane još malo meka. Brownies ostaviti da se ohlade u plehu.

Preostalu čokoladu otopiti na pari i kašikom premazati preko brownies tako da se dobiju pruge. Posuti seckanim višnjama i ostaviti da se osuše. Seći na kocke.

Ishrana

Masti20 g Ugljeni hidrati34 g Proteini4 g kCal344 kJ1438

Tagovi

Dezert