
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 2 kom. kom. | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | ||
Paradajz pelat Paradajz pelat | 240 g g | ||
So So | |||
Šareni biber Šareni biber | |||
Šećer Šećer | 2 - 3 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Balzamiko sirće Balzamiko sirće | 0,5 - 1 supene kašike supena kašika | ||
Kiseli krastavac Kiseli krastavac | 2 kom. kom. | ||
Zelena salata Zelena salata | 4 lista list | ||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | ||
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso | 400 g g | ||
Šunka Šunka | 75 g g | ||
Biber Biber | |||
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Hamburger zemičke Hamburger zemičke | 4 kom. kom. | ||
Punomasni meki sir Punomasni meki sir | 120 g g | ||
Senf Senf | 3 - 4 kafene kašičice kafena kašičica |
Čizburger sa domaćim kečapom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za kečap: očistiti i iseckati crni luk. Dinstati ga u vrelom ulju dok ne dobije braon boju. Dodati paradajz za picu. Posoliti, pobiberiti i dodati 2 kafene kašike šećera i 1/2 kašike balzamiko sirćeta i kuvati oko 10 minuta dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. Po želji se može začiniti i sa više šećera i sirćeta.
Za burgere: krastavčiće ocediti i iseći ih na tanke kolutiće. Listove salate oprati i osušiti. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Pomešati ga sa junećim mlevenim mesom, kockicama šunke, solju, biberom i mlevenom paprikom. Napraviti 4 velike tanke pljeskavice i peći ih 4 minuta u vrelom maslinovom ulju sa obe strane, pritom ih pritiskati hvataljkom.
U međuvremenu prepoloviti burger zemičke i prepeći ih. Na pljeskavice staviti kolutove mekog masnog sira i poklopljeno sve dalje kratko zapećidok se sir ne istopi. Donju stranu zemički premazati senfom, staviti po 1 list salate, nekoliko kolutova kiselih krastavčića i uprženi luk. Odozgo staviti burger, premazati ga sa po 1 kašikom domaćeg kečapa i zatvoriti gornjim delom zemičke.
Savet: Preostali kečap se može čuvati nekoliko dana u frižideru, a može se jesti i sa rezancima, viršlama ili pečenim krompirom.