Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Brancin u saftu od povrća

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Brancin Brancin1 kom. kom.
Crni luk Crni luk1 kom. kom.
Beli luk Beli luk1 čena čen
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Paradajz Paradajz2 kom. kom.
Riblja čorba Riblja čorba3 dl dl
Pšenično brašno Pšenično brašno1 supene kašike supena kašika
Limun Limun1 kom. kom.
So So
Biber Biber
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje
Celer štapić Celer štapić1 veze veza

Brancin u saftu od povrća

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(6)

Proces pripreme

Priprema:

Brancina začiniti i preliti maslinovim uljem. U šerpi propržiti na ulju crni luk, beli luk, celer list i šargarepu. Nakon 5 minuta prženja, dodati brašno 1 kašiku. Pržiti brašno 5 minuta uz povremeno mešanje. Ubaciti paradajz i naliti čorbu. Kada krene da ključa smanjiti vatru i krčkati dok se ne zgusne. Dodavati vodu ili čorbu ukoliko je potrebno.Štapnim mikserom izblendati saft i preručiti ga u pleh. Staviti brancina u pleh i peći u rerni 20 minuta na 210 stepeni. Služiti brancina uz saft.

Tagovi

Večera