
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Paradajz Paradajz | 1 kg kg | ||
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | ||
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso | 500 g g | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 4 supene kašike supena kašika | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Sok od paradajza Sok od paradajza | 300 ml ml | ||
Paradajz pire Paradajz pire | 1 supene kašike supena kašika | ||
Crveno vino Crveno vino | 100 ml ml | ||
Origano Origano | 1 supene kašike supena kašika | ||
Šećer Šećer | 2 supene kašike supena kašika | ||
Zelen za supu Zelen za supu | 1 veze veza |
Bolonjeze sos
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Paradajz zaseći krstasto. Preliti ga ključalom vodom, oljuštiti, prepoloviti, izvaditi semenke i iseći na veće kocke. U zavisnosti od vrste, povrće za supu očistiti ili oljuštiti i iseckati na manje kockice. Crni luk očistiti i sitno iseckati.
Mleveno meso propržiti sa 2 supene kašike vrelog ulja dok ne dobije smeđu boju, dodati so i biber po želji i izvaditi iz tiganja. Preostalo ulje zagrejati u šerpi, na njemu propržiti crni luk i povrće za supu. Dodati kockice, sok i pire od paradajza, crno vino i mleveno meso. Začiniti solju, biberom, origanom i dodati 2 kafene kašike šećera i poklopljeno kuvati 20 minuta. Zatim još 10 minuta pustiti da se kuva bez poklopca, pritom povremeno promešati, ako treba, dodati još malo soka od paradajza. Dodati so i šećer po želji i servirati sa rezancima.
Savet:Kada pravite zapečene rezance, barene rezance možete ređati u kalup tako što ćete između redova rezanaca naizmenično stavljati red bolonjeze sosa i red bešamel sosa, a na kraju posuti rendanim ementalerom ili mocarelom, zatim peći u zagrejanoj pećnici oko 45 minuta na temperaturi od 200 °C.